Direktor Opšte bolnice podneo ostavku

Direktor pribojske Opšte bolnice , Aleksandar Raković, podneo je u petak neopozivu ostavku na čelno mesto ove zdravstvene ustanove. Glavni razglog zbog kojeg se odlučio na ovakav potez jeste prijava porodice Bojanić za nebrigu prema pacijentkinji Gordani Bojanić, koja je nakon prebacivanja u užičku bolnicu preminula, te nerazumevanje od strane direktora Zdravstvenog centra Užice Miloša Božovića za loše stanje u kojem se pribojska bolnica nalazi.
Ceo slučaj je u javnost isplivao zahvaljujući društvenim mrežama, pa je tako prijavu nebrige prema pacijentkinji pokrenula njena unuka Bojana Bojanić a kanije je od strane Ministarstva zdravlja naloženo da se ceo slučaj ispita.

Inače Aleksandar Raković je u oktobru postavljen za direktora pribojske bolnice nakon smene dr Jasminka Toskića i kontrole tadašnje izvršene od timova Ministarstva zdravlja, gde je ustanovljeno da postoje nepravilnosti u radu ove zdravstvene ustanove. Kako Opšta bolnica u Priboju posluje u sklopu užičkog Zdravstvenog centra, a direktori se menjaju na svakih nekoliko meseci tako javnost u gradu na Limu za loše stanje u kojem se nalazi bolnica krivi Miloša Božovića, direktora Zdravstvenog centra, zamerajući mu da lekari i osoblje nemaju elementarne uslove za rad i lečenje pacijenata.
PP Media