Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović posetila Priboj

Priboj – Opštinu Priboj u petak je posetila Marija Labović, direktorka Turističke  organizacije Srbije sa saradnicima, koja je sa rukovodstvom Opštine i Turističke organizacije Priboja, razgovarala o unapređenju turističke ponude ovog grada, koji obiluje kako prirodnim lepotama, lekovitom vodom Pribojske Banje, tako i bogatim kulturno – istorijskim nasleđem.

Foto: PP Media

Priboj sve više postaje opština u kojoj je turizam razvojna šansa. Banjski turizam, a kroz njega zdravstveni, rekreativni i verski, su okosnica, ali sportski, planinski, rečni, a posebno  seoski i omladinski turizam, se sve više javljaju, kao značajni turistički potencijali  ove opštine.

Sve su to potencijali, koje treba još više iskoristiti, a pre toga približiti potencijalnim turistima.

– Ovo je moja prva poseta Priboju, ali sam prijatno iznenađena, ne samo prirodnim lepotama, koje su neosporne, već i istorijskim i kulturnim znamenitostima, ali pre svega izgrađenom turističkom infrastrukturom. Zato zajednički moramo raditi na pospešivanju promocije neodoljivih turističkih destinacija ovog kraja. Jer, imamo šta da pokažemo i ponudimo  – sumirala je svoju posetu  Priboju, Marija Labović, direktorka TO Srbije.

Opština Priboj, poslednjih godina uz  pomoć resornog ministasrstva, dosta je uložila u turističku infrastrukturu, smatra Miralem Gogalić pomoćnik predsednika opštine Priboj, zadužen za oblast turizma.  

– Sa aktivnostima privatnih investitora, sada imamo i nove smeštajne i ugostiteljske kapacitete, što je neophodno za višednevni boravak turista, na čijom promociji će nam pomoći i Turistička organizacija Srbije, za šta smo im zahvalni, kao i na  sugestijama i stručnim savetima  – naglasio je Gogalić.

Foto: A.Rovčanin

Dobra infratruktura, novi privredni kapaciteti, a time i veći ekonomski standard, pokazatelj su da ovaj grad poslednjih godina ide uzlaznom linijom, da se menja na bolje, pa time i turistička ponuda.

– Nisam prvi put u Priboju, i uvek kad dođem ponovo vidim značajne promene na  bolje. Vidim nove fabrike, nove investitore, puteve, nove hotele, renovirane škole, značajne pomake i u oblasti ekologije i obnovljivim izvorima energije. Sve su to razlozi da ovde ljudi ostanu sa svojim porodicama, ali da se i drugi vrate, jer koliko vidim, jedni projekti smenjuju druge – rekla je Jasmina Кaranac, narodna poslanica u Skupštini Srbije.

PP Media