Đorđe Ljujić kupio ZZ „Poljoprodukt“ Prijepolje

Posle više od šest godina konačno je završen stečajni postupak u Zemljoradničkoj zadruzi «Poljoprodukt». Na licitaciji koja je održana 21. decembra deo imovine Poljoprodukta kupio je uspešni prijepoljski biznismen Đorđe Ljujić za sumu nešto manju od 62 miliona dinara. Ono što je specifično bilo za ovu kupovinu jeste da je njegova ponuda bila je gotovo trostruko veća od drugog ponuđača što je prava retkost kada su u pitanju licitacije.
Stečajni upravnik Budimir Avramović ističe da se posle ove prodaje nastavlja kontinuitet postojanja Zemljoradničke zadruge «Poljoprodukt» sa imovinom iz prodajne dokumentacije a da će se sredstvima od prodaje namiriti sve obaveze prema poveriocima.
Inače, i posle ove prodaje, ostala je značajna imovina koja nije prodata a ona će,kaže Avramović, biti vraćena Republici Srbiji ili Zadružnom savezu Srbije.Takođe, nakon okončanja stečajnog postupka i izmirenja obaveza prema poveriocima, preostaće značajna sredstva koja će biti uplaćena Združnom savezu ili u republički budžet, u skladu sa odlukom nadležnog suda.
Deo imovine Zamljoradničke zadruge «Poljoprodukt» prodat je početkom prošle godine. Farmu u Aljinovićima sa pripadajućim zemljištem kupio je južnoafrički industrijalac, poreklom iz Prijepolja, Nićifor Aničić za sumu od oko 75 miliona dinara.
PP Media