Slatkiši i novčana pomoć za decu iz Nove Varoši

Opštinski centar za socijalni rad i Opština Nova Varoš podelili su paketiće za 80 mališana iz porodica slabijeg materijalnog stanja.Pored paketića sa slatkišima, svako dete je povodom novogodišnjih praznika dobilo i jenokratnu novčanu pomoć od po 2.500 dinara, a sredstva su obezbeđena iz opšinskog budžeta.

Paketiće su dobila deca bez roditeljskog staranja, deca korisnika prava na novčanu socijalnu pomoć, mališani roditelja koji primaju dodatak za negu i pomoć drugog lica, kao i deca samohranih roditelja nosilaca prava na novčanu naknadu od strane lokalne samouprave.

Novovaroški Centar za socijalni rad obradovao mališane novogodišnjim paketićima


– Želimo da sva deca osete prazničnu atmosferu i bar na kratko zaborave na finansijske probleme sa kojima se suočavaju njihove porodice. Znamo da je ovo simbolična pomoć, da su potrebe socijalno ugroženih mnogo veće, ali smo ovim skromnim darivanjem hteli da im pošaljemo poruku da nisu zaboravljeni – kaže direktorka Centra za socijalni rad Jelena Leković.

Centar je novogodišnjim paketićima obradovao i desetak članova Međuopštinske organizacije saveza slepih za područje opština Nova Varoš, Priboj i Prijepolju.
Izvor:Ž.Dulanović, blic