Dogovorena budućnost FAP-a ili samo prazna obećanja?

Dogovoreni su konkretni koraci o budućnosti FAP-a iz Priboja, saopštilo je Ministarstvo privrede.Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i predstavnici tri reprezentativna sindikata FAP-a iz Priboja dogovorili su danas konkretne korake koje će taj resor, rukovodstvo preduzeća i sindikati preduzimati u narednom periodu.Do dogovora je u razgovoru Stefanovića sa sindikatima, rukovodstvom kompanije i i čelnicima lokalne samouprave, a tema je bila poslovanje kompanije, problemi i budućnost preduzeća i njegovih radnika.
Kako je saopštilo ministarstvo privrede, predstavnici sindikata su u otvorenom i konstruktivnom razgovoru istakli da im je sasvim jasno da je sadašnje stanje u FAP-u apsolutno neodrživo i iskazali razumevanje za napore koje Vlada Srbije čini, kako bi prevazišla i rešila probleme u ovoj kompaniji.
Postignuta je potpuna saglasnost o tome da svi – rukovodstvo preduzeća, sindikati, Ministarstvo privrede moraju zajedno da rade na pronalaženju rešenja koje je održivo i kojim će biti obuhvaćeni svi u FAP-u.
Učesnici sastanka su se, kako se navodi, saglasili da će rešenje za FAP biti u isključivo u zakonskom okviru i u skladu sa strateškim opredeljenjem Vlade Srbije da se proces svojinske transformacije okonča.
Ovom sastanku nisu prisustvovali predstavnici sindikata Sloga koji su i pokrenuli štrajk, ostaje nejasno da li će oni nastaviti sa štrajkom i zakazanom protestnom šetnjom za sutra.
Izvor: b92.net i ppmedia.rs