Odbornici u Novoj Varoši o prvom rebalansu budžeta

Predsednik Skupštine opštine Nova Varoš Nikola Jelić sazvao je za petak 31. maj, 22. sednicu Skupštine koja će na dnevnom redu imati 21 tačku.

Odbornici će razmatrati i usvajati nacrte Poslovnika o radu Skupštine i Odluke o mesnim zajednicama na teritoriji opštine Nova Varoš.

Razmatraće i usvajati predlog Odluke o I rebalansu budžeta opštine za 2019. i Odluku o završnom računu budžeta opštine za 2018. godinu. Peta tačka vezana je za usvajanje predloga Odluke o dopuni Odluke o postavljanju montažnih objekata na javnim površinama na području naseljenog mesta Nova Varoš i turističke zone Zlatara. Pred odbornicima će se naći usvajanje odluke kojomse predlaže Vladi RS da prenese pravo svojine КO Brdo u javnu svojinu opštine Nova Varoš.

Izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz Programa poslovanja „Energija Zlatar“ d.o.o. Nova Varoš za prva tri meseca ove godine biće naredna tačka na dvevnom redu.

Razmatraće Izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz Programa poslovanja JP „3.Septembar“ Nova Varoš za prva tri meseca 2019. godine, Izveštaj o radu Turističke organizacije regije zapadna Srbija za predhodnu godinu, Izveštaj o radu Regionalne sanitarne deponije „Banjica“ Nova Varoš za predhodnu godinu i usvajati Izveštaj o radu Opštinskog veća za period od 1. januara do 31. marta ove godine.

Pred obrornicima će se naći usvajanje predloga rešenja o imenovanju člana Školskog odbora OŠ „Dobrisav Dobica“ Rajić iz reda lokalne samouprave, članova Školskog odbora OŠ „Vuk Stefanović Кaradžić“ Jasenovo iz reda zaposlenih i iz reda saveta roditelja, člana Upravnog odbora Predškolske ustanove „Paša i Nataša“ iz reda lokalne samouprave i člana Saveta za zdravlje opštine Nova Varoš, predstavnika lokalne samouprave.

Odbornici će razmatrati i usvojiti predlog rešenja o razrešenju članova Školskog odbora OŠ „Vuk Stefanović Кaradžić“ Jasenovo iz reda zaposlenih i iz reda saveta roditelja i razmatrati ostavke Branke Čolanić, člana Upravnog odbora Predškolske ustanove „Paša i Nataša“ iz reda lokalne samouprave i Aleksandre Кnežević člana Saveta za zdravlje opštine Nova Varoš, kao predstavnika lokalne samouprave.

Sednica će se održati u velikoj sali Skupštine opštine Nova Varoš, na V spratu sa početkom u 10 časova.

GZS i PP Media