„Složno za Novu Varoš“ na lokalne izbore pod rednim brojem 4

Nova Varoš – Najvažniji zadatak je zaustaviti odseljavanje stanovništva iz Nove Varoši u ekonomski razvijenije delove Srbije i inostranstvo, jer Nove Varoši nema bez Novovarošana, kažu u koaliciji „Složno za Novu Varoš“ koja je na predstojećim lokalnim izborima na glasačkom listiću pod rednim brojem 4.

Foto: Varoške novine

Demokratska stranka, Srpski pokret Dveri, Nova Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove Kraljevine Srbije na ove lokalne izbore izlaze zajedno. Na koalicionoj listi „Složno za Novu Varoš“ je 27 kanditata za odbornike, a prvi na listi je Đorđe Vasilić, profesor programiranja u Srednjoj školi i predsednik opštinskog odbora Demokratske stranke. Među kandidatima je i 11 žena.

-Najvažniji cilj našeg političkog delovanja biće zaustavljanje odseljavanja stanovništav iz Nove Varoši. Za to je potrebno stvoriti određene preduslove kako bi Nova Varoš postala mesto jednakih mogućnosti i opština koja pruža šansu za dostojenstven život svih njenih građana – kaže za „Varoške novine“ Đorđe Vasilić.

U koaliciji „Složno za Novu Varoš“ kažu da napretka nema bez suštinskih promena u dosadašnjoj politici lokalne vlasti i ravnomernog razvoja svih delova opštine kako pojedina sela i gradska naselja ne bi i dalje bila zapostavljena, bez uslova za normalan život njenih građana.

-Potrebno je promeniti poslovnu klimu i podstaći razvoj lokalne privrede i poljoprivrede, naročito omladinskog preduzetništva. Radićemo i na razvoju jedinstvene turističke ponude za sve turističke destinacije u opštini, uz ulaganja i izgradnju turističkih sadržaja i edukaciju zaposlenih u turizmu-kaže Vasilić.

Radiće se i na očuvanju i unapređenju zdrave životne sredine, a jedan od priopriteta biće i borba protiv korupcije i stranačkog zapošljavanja.

-Ukoliko nam građani ukažu poverenje, ‘Složno za Novu Varoš’ radiće i na unapređenju uslova u obrazovanju, kulturi i sportu koji će pružiti jednake mogućnosti za sve građane Nove Varoši, bez obzira na starost, veru i poreklo – kaže Vasilić.

Varoške novine i PP Media