Dom zdravlja podneo OJT dopunu krivične prijave protiv predsednika opštine i njegovih saradnika

Direktor prijepoljskog Doma zdravlja Hasib Hajdarević, podneo je 3. oktobra Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju dopunu krivične prijave protiv predsednika opštine Prijepolje i njegovih saradnika, za zloupotrebu službenog položaja, koju je ova ostanova podnela OJT 27. septembra ove godine.
„Dopuna krivične prijave proistekla je kao posledica niza kršenja zakona od strane predsednika opštine i njegovih najbližih saradnika. Odmah po preuzimanju funkcije, predsednika opštine, Dragoljub Zindović je zatražio informacije ko su članovi Upravnog i Nadzornog odbora Doma zdravlja.Kada su oni izabrani i do kada im je mandat, kao i kada je izabran direktor ove ustanove i kada mu prestaje mandat. I ako svi traženi podatci postoje u dokumentaciji opštine Prijepolje, koja je ove akte i donosila, ondnosno njena skupština, mi smo na vreme odgovorili i dostavili tražene informacije“, kazao je u razgovoru za naš portal direktor Hasib Hajdarević.

Dopuna krivične prijave

Dopuna krivične prijave


Nakon dobijanja ovih informacija, predsednik opštine je od Doma zdravlja zatražio da predloži nove članove Upravnog i Nadzornog odbora ove ustanove iz redova zaposlenih, tvrdi Hajdarević.
Stručni savet ove zdravstvene ustanove, kao jedini predlagač članova ova dva odbora, iz redova zaposlenih, dostavi je dopis predsedniku opštine Dragoljubu Zindoviću, gde se kaže da su članovi odbora u trenutnom mandatu, uredno izvršavaju svoje obaveze i da nema zakonskih razloga za predlaganje novih članova.
Zaključak stručnog saveta Doma zdravlja

Zaključak stručnog saveta Doma zdravlja


„Opština Prijepolje namenski je izdvojila sredstva po Zakonu o funkcionisanju Doma zdravlja. Računi se uredno i blagovremeno dostavljaju u opštinu, ali da se ne vrši njihovo plaćanje. Takvo postupanje predsednika opštine direktno ugrožava normalno funkcionisanje ove zdravstvene ustanove. Svi ovi podatci, kao i niz drugih, potkrepljeni dokazima predati su u tužilaštvo“, zaključuje direktor prijepoljskog Doma zdravlja Hasib Hajdarević.
PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *