Domaćinski – Ljujić raskrčuje Livnicu od smeća i korova, skup privrednika iduće sedmice

Novi vlasnici Fapove livnice u Prijepolju prionuli su ovih dana na posao, a rezultat je odmah vidljiv. Krenulo se u sređivanje kruga bivšeg fapovog pogona, koji je godinama zarastao u korov.

– Zatekli smo sve u haotičnom stanju. Korov smeće na sve strane, ima i urušenih delova, objekti na pojedinim mestima prokišnjavaju. Trenutno na raskrčivanju radi oko 20 ljudi, a veliki problem nam predstavlja to što nemamamo struje ni vode. Sve je isključeno. Naša procena je da će nam trebati najmanje mesec dana da dovedemo bar u približno pristojno stanje – kazao je za Glas zapadne Srbije Branislav Bajić, jedan od direktora u Jela star preduzeću čiji je vlasnik Đorđe Ljujić.

Ovo preduzeće kupilo je propalu fabriku pre mesec dana za dva miliona eura a Ljujić planira da u tim pogonima ponovo pokrene proizvodnju.

– Linija za lamelirane grede i bindera, već je stigla i vrlo brzo krećemo njenim postavljanjem i sa radom. U planu je zapošljavanje radnika i ponovno pokretanje ovog industrijskog giganta – kazao je tada Ljujić za Glas zapadne Srbije.

Pobuna privrednika

Ovo je sigurno jedna od najvećih investicija u gradu na Limu u nekoliko poslednjih godina, međutim naišla je na nerazumevanje lokalne vlasti što je skandal bez presedana. Skoro svi privrednici u Prijepolju dali su podršku Ljujiću, a kako saznajemo naredne sedmice biće održan zajednički sastanak privrednika koji će izaći u javnost sa zajedničkim stavom po pitanju prijepoljske vlasti.
GZS i PP Media