Dani Danila Lazovića: Uspešno izvođenje predstave ” Ne igraj Engleza”

Drugog dana festivala „Dani Danila Lazovića” u Priboju gostovalo je Pozorište Puž iz Beograda sa predstavom za decu „Brankova gusarijada” i Beogradasko dramsko pozorište sa kultnom predstavom „Ne igraj Engleza”.

Publika u Priboju sinoć je mogla da uživa u interesantnoj priči o tri prijatelja koje povezuje stras za klađenje, a koje su uverljivo izveli Daniel Sič, Ivan Tomić i Marko Živić.

„Prvi put sam i u Priboju i na festivalu. Ovo je divna stvar za jedno mesto kao što je Priboj, da ima ovakav festival posvećen poeziji a u jedno u čast glumca. Danila Lazovića nisam imao prilike da upoznam ali sam bio upućen u njegov rad. Meni lično je bio genijalan u filmu `Mala`„, istakao je Sič.

Prema njegovim rečima ova predstava se igra već 10 godina na radost publike i na kartu više u Beogradskom dramskom pozorištu.

Nakon predstave Marko Živić podelio je utiske sa sedmom silom rekavši da je i večeras kao i pre dve godine se osećao kao kod kuće.

„Večerašnja predstava je bila uspešna i posećena. Divan festival posvećen jednom čoveku koji je ostavio veliki trag u našim životima i glumi. Ova predstava ima široki spektar publike, igrali smo širom sveta i uvek su reakcije dobre, skoro 300 izvođenja. Pozorište mora da nudi istinu i dobru energiju, bez nje nema dobre predstave”, kazao je Živić.

Ivan Tomić koji glumi Boleta u „Ne igraj Engleza” kaže da iz svakog izvođenja nauči nešto novo.
Izvor: GZS i PP Media