Doživite zimsku idilu na Zlataru

Juče je u Beogradu uspešno završena konferencija za medije „Zimska sezona u Zapadnoj Srbiji“.Tom prilikom novinarima je između ostalog predstavljen i Zlatar sa svim svojim potencijalima pred nastupajucu zimsku sezonu.
Na Zlataru je sve spremno za doček predstojeće zimske turističke sezone, uz brojne novitete kojima smo unapredili kvalitet usluga i sadržaja za naše goste, odnosno stvorili sve preduslove za kvalitetan boravak na ovoj planini – izjavila je Ivana Novaković direktorka TSC “Zlatar”.
Skijalište Zlatar je bogatije za dve rekreativne ski staze, dužine od 1.000 i 450 metara a opslužuje ih ski lift tipa sidro, kapaciteta 800 skijaša na sat. Uređenjem ove dve staze povećana je ukupna dužina staza na oko 4 kilometra. Na skijalištu je otvoren i restoran kapaciteta 400 mesta koji će raditi celu sezonu i omogućiće posetiocima da uživaju u zimskoj idili Zlatara. Za profesionalne skijaše pripremljena je staza Briježđa. Staza je duga oko 1.200 metara sa četvorosednom žičarom kapaciteta 1560 skijaša na sat koja se spušta do samog centra grada. Strastvenim skijašima je omogućeno i noćno skijanje jer je staza osvetljena celom dužinom. Staza poseduje celokupnu opremu za veštačko osnežavanje i tabanje, odnosno pripremu za uspešno i kvalitetno skijanje. Cena ski pasa za zimsku 2015/2016 sezonu je 600,00 dinara za veliki i 200,00 dinara za mali ski lift a u ponudi je i servis za iznajmljivanje ski opreme, servisiranje i montiranje skija, kao i škola skijanja za početnike, sa licenciranim instruktorom- dodala je mlada direktorka TSC”Zlatar”.
Materijalna baza Zlatara bogatija je za još jedan ugostiteljski objekat za smeštaj – hotel „Zlatarski biseri“, ukupnog kapaciteta od 70 ležajeva čije je otvatranje najavljeno za 24. decembar. Sa zadovoljstvom možemo konstatovati da se Zlatar vratio na značajno mesto na turističkoj mapi Srbije, imajući u vidu ulaganja i privatnog sektora u unapređenje kvaliteta smeštajne ponude.
U hotelu „Panorama“ pripremljeni su i zimski aranžmani sa naglaskom na doček Nove 2016. godine uz bogat muzički program, koji će goste zabavljati u najluđoj noći. U hotelu, tokom sezone, radiće i zatvoreni bazen za sve posetioce hotela i planine Zlatar.
Smeštaj na Zlataru moguć je u nekoliko hotela, privatnih vila, apartmana, kao i u seoskim domaćinstvima sa ponudom lokalnih specijaliteta. Struktura i kvalitet smeštajnih kapaciteta je spreman da odgovori turistima različitih intersovanja i platežne sposobnosti. Posetiocima su otvorena vrata: hotela „Jelena“, „Zlatarski zlatnik“, vila: „Zorka“, „Smiljanić“, „Vuk“, „Zlatarski san“, „Darija“, „Elit“, „Diva“, „Zlatar“, „Mandić“, kuća za odmor „Zlatar“, „Krinica“, „Vodena Poljana“, „Vilovi“, motela „Zlatarska jezera“, „Vihor“, „Vrelo“, pansiona „Gnezdo“, konačišta „Kruna“, Etno eko sela „Vraneša“ .
U ponudi su i novogodišnji i zimski aranžmani renoviranog hotela Panorama. Goste hotela u najluđoj noći zabavljaće Kabare bend iz Čačka. U hotelu tokom sezone radiće i zatvoreni bazen za sve posetioce hotela i planine Zlatar. Hotel raspolaže restoranom, bifeom, konferencijskom salom, salom za ston i tenis i bilijar. Za goste avanturističkog duha na raspolaganju je adrenalin park neposredno ispred hotela Panorama u kome se mogu oprobati u svojoj hrabrosti i izdržljivosti.
Turistički radnici ove planine su se pobrinuli da sve bude spremno za početak predstojeće zimske sezone, kako bi boravak ljubitelja belih sportova bio što kvalitetniji i zanimljiviji, a meni preostaje samo da vas pozovem da budete na pravom mestu, na dobroj visini i da doživite zimsku idilu na Zlataru.
PP Media