Drago Popadić: U Prijepolju nedelja investicija

Prijepolje – Osim što se u Prijepolju po prvi put organizuje PP Fest, festival između reka i planina u ovoj opštini je i nedelja investicija.

Nedelja investicija u Prijepolju, foto: Studio 4N

„Prijepolje 07. jula obeležava Dan opštine, taj dan, zapravo obeležavamo od 01. do 07. jula kada kroz niz investicija proslavljamo dane naše opštine. U Prijepolju se nikada više nije radilo kao u poslednjoj godini, što iz sopstvenih sredstava, što uz pomoć Vlade RS i predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Započeli smo velike investicije, velike investicije zatvaramo. Juče smo imali početak radova na uređenju kompleksa Stadion, vrednost radova oko 60 miliona dinar, uz pomoć bivšeg Ministarstva za ravnomerni i regionalni razvoj, danas imamo radove na spoljnjom uređenju dva vrtića i tu imamo podršku Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, sutra otvaramo radove na uređenju pešačke staze i uređenju sportskih delova uz pomoć Ministarstva turizma, tako da se radi na svim frontovima i ne možemo da nabrojimo sve investicije koje započinju ili se završavaju u ovoj nedelji investicija”, rekao je Drago Popadić, predsednik opštine Prijepolje.

On je napomenuo da se rade velike stvari uz pomoć države, posle 40 godina Prijepolje će iu septembru dobiti potpuno nov i opremljen dečji vrtić, pa će se potuno i ukinuti liste čekanja.

„Nakon 40 godina radimo i jednu ulicu nanovo iz sopstvenih sredstava, to će biti ulica jednog novog Prijepolja, jednog razvojnog Prijepolja i ulica koja će otvoritoi vrata potencijalnim investitorima i mi smo nekako ovaj deo grada nazvali Prijepolje na vodi. Prijepolje na vodi, zbog toga što ovaj grad ima potencijala i na tom polju ćemo i nastaviti. Inače, 07. jula završavamo svečanom sednicom, kada ćemo dodeliti nagradu Počasni građanin opštine Prijepolje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, jer to zaslužuje za pomoć koju nam je dao. Naravno, tu su i zahvalnice Ministarstvu turizma, Ministarstvu za ravnomerni i regionalni razvoj i Ministarstvu rudarstva, koji su za samo godinu dana uložili pola milijarde dinara i moramo se zahvaliti na neki način svima koji su pomogli da Prijepolje nekako krene napred. Prijepolje je na žalost bilo nekada ispred svih opština u okruženu, palo je, ali polako se Prijepolje vraća na puteve stare slave”, izjavio je Popadić.

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić, foto: Studio 4N

Prvi čovek Prijepolja naglasio je da tu opštinu vidi da je na dobrom putu i da će Prijepolje biti mesto u koje će se ljudi vraćati.

„Znamo da je demografska slika i Prijepolja i cele Srbije u padu, ali mislim da će Prijepolje biti grad budućnosti. Na nama je da izgradimo infrastrukturu, da privučemo investitore, a naravno da će mnogi poželeti i da se rate, jer ovde jeste lepo i može lepo da se živi”, zaključio je Popadić.

PP Media i GZS