Drugi Sajam domaćih proizvoda okupio u Prijepolju izlagače iz tri države

Prijepolje – Po drugi put, u Prijepolju je organizovan Sajam domaćih proizvoda  u okviru koga je posetiocima predstavljena gastronomska ponuda, suveniri ali i odevni predmeti polimljskog kraja. Organizatori, Udruženje građana Vedrina Polimlja u saradnji sa Turistička organizacija Prijepolje su u okviru manifestacije, po prvi put, kreirali i gastro turističku turu “Ukusi polimskog kraja” kroz koju su prezentovane gastronomske i tradicionalne vrednosti prijepoljskog kraja.

Foto: A.Rovčanin

Na Sajmu domaćih proizvoda koji je održan u okviru lapidarijuma Muzeja u Prijepolju učestvovalo je oko 30 izlagača iz Srbije, Crne Gore i BiH.

– Trudićemo se da zajedno sa Turističkom organizacijom organizujemo što više ovakvih druženja. Da prezentujemo našu kulturu, tradiciju i gastronomiju našeg kraja – kazala je ispred UG Vedrina Polimlja Dragana Terzić.

Letnja scena prijepoljskog Muzeja uskoro će biti mala da primi sve zainteresovane učesnike koji bi izlagali na Sajmu domaćih proizvoda u Prijepolju, navela je direktorka TO Prijepolje Dragana Varaklić.

Tri žene najzaslužnije za uspešnu organizaciju: Dragana Terzić, Dragana Varaklić i Rada Divac, foto: PP Media

Neki od izlagača su prevalili i veliki broj kilometara  da bi pružili podršku organizaciji ali i ponudili svoje proizvode prijepoljskim kupcima.

– Ovakve vrste sajmova  su dobra šansa za plasman proizvoda, jer veći broj učesnika iz raznih krajeva privlači i veći broj kupaca ali su i odlična prilika za proizvođače da razmene neka iskustva, savete i načine kako da poboljšaju proizvodnju – kaže Božo Vlačić, proizvođač smokve iz Trebinja.

Foto: PP Media

Prilikom zvaničnog otvaranja Sajma domaćih proizvoda, učesnike i posetioce su pozdravili organizatori ispred UG Vedrina Polimlja i TO Prijepolje kao i predstavnici lokalne samouprave koji su istakli da samo sinergijom svih ključnih aktera u Prijepolju kroz zajedničke ideje i saradnju, može se kreirati sredina koja će istaći i male poljoprivredne proizvođače i pružiti im šansu za napredak ali istovremeno i čuvati autentične, tradiocionalne vrednosti polimskog kraja.

U okviru manifestacije Sajam domaćih proizvoda organizovana je, po prvi put u Prijepolju i gastro tura pod nazivom Ukusi Polimlja u nadi da će to ubuduće postati neizostavan deo turističke ponude ovog kraja. U gastro turi učestvovali su predstavnici medija, lokalne samouprave i gosti ovogodišnjeg sajma kojima su predstavljeni tradicija i gastro vrednosti ovog kraja.

PP Media