Predavanje u Novoj Varoši, sportska oprema sportistima iz Priboja

Nova Varoš/Priboj – Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, generalni sekretar Goran Marinković i pravni savetnik i autor Zakona o sportu prof. Nenad Đurđević održali su predavanje teritorijalnim sportskim savezima i klubovima iz Sjenice, Prijepolje i domaćina ovog skupa Nove Varoši.

Sportski savez Srbije nastavlja svoje aktivnosti posvećene edukaciji sportskih radnika, foto: SSS

Ova panel diskusija ima za cilj da se klubovima još jednom naglase važnost poštovanja Zakona o sportu. Uvek aktuelna pitanja bila su vezana za finansiranje sporta u lokalnim samoupravama, ali i iskustva iz petogodišnje primene Zakona o sportu.

– Zakon o sportu se mora poštovati. Od 2016. godine od donošenja samog Zakona, do danas želimo da svima stavimo do znanja da ćemo biti tu da odgovaramo na pitanja i vršimo edukaciju svih aktera sporta. Na ovoj panel diskusiji okupili smo rukovodstva klubova kao i teritorijalnih saveza tri opštine i raduje me odziv. Na ovaj način imamo mogućnost da direktno komuniciramo, čujemo različita iskustva i upoznamo moguće probleme u praksi. Na svim rukovodstvima sportskih udruženja je da savesno posluju, posvete se sportu, maksimalno se pridržavaju Zakona i budu zainteresovani da aktivno učestvuju u dijalozima ovog tipa. Samo aktivnim učešćem svi zajedno možemo da doprinesemo razvoju sporta – istakao je Štefanek.

Boravak u ovom delu Srbije rukovodstvo Sportskog saveza Srbije je iskoristilo i da uruči sportsku opremu kao nagradu pobedniku Seoskih igara Sportskog saveza Srbije, Batkovićima iz Priboja. Štefanek je uručio pakete jednom od najmlađih takmičara pobedničke ekipe.

Kako je ekipa Batkovića pobedila u 2020.godini, već je osvojila rukometni teren, tako da za ovogodišnju pobedu dobijaju sportsku opremu za takmičare i klubove sa teritorije opštine Priboj.

PP Media