Drugovi ruše odbranu Kristininog ubice

Dvojica prijatelja Miloša Srebrića zvanog Flekica, optuženog da je maja prošle godine na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu ubio radnicu Kristinu Kaplanović (20), biće glavni svedoci protiv njega na predstojećem suđenju, saznaju „Novosti“! Oni su potpisali sporazum sa tužilaštvom priznavši da su znali da je Srebrić ubio devojku i da im je on lično o tome govorio.

Ova dvojica momaka sporazumela su se za blažu kaznu, jer nisu prijavili Srebrića, iako su znali da je počinio zločin. Jedan od njih je pritom dao i lažni iskaz o ubistvu, tvrdeći da ne zna ništa, odnosno dao mu je alibi.

– Prikupljeni su validni dokazi i utvrđeno je da su ova dvojica lagala istražne organe, čak i kada su bili uhapšeni – navodi izvor „Novosti“. – U međuvremenu, pritisnuti materijalnim tragovima, obojica su odlučila da sklope sporazum o priznanju krivice i priznaju da su lagali kako bi zaštitili Srebrića. Na taj način oni su postali na neki način i ključni svedoci protiv njega.

U odvojenom postupku pred Višim sudom u Beogradu protiv dvojice Srebrićevih drugara donete su dve pravosnažne presude.

– Na osnovu sporazuma o priznanju krivice, jedna osoba je osuđena zbog krivičnog dela neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca i zbog lažnog iskaza. Druga zbog neprijavljivanja krivičnog dela i učinioca – potvrđeno je „Novostima“ u Višem sudu u Beogradu. – Ove dve osobe potpisale su sporazum, po optužnom predlogu od 12. juna ove godine.

Kristina Kaplanović

Miloš Srebrić Flekica je optužen da je 25. maja 2017. godine u večernjim satima tokom pljačke benzinske pumpe na auto-putu Beograd – Niš povukao oroz i ubio Kristinu, a teško povredio Darka Stankova. U momentu pljačke u kasi je bilo svega 10.000 dinara.

Advokati Jugoslav Tintor i Vladan Jevtić, koje je Srebrić angažovao kao nove branioce, juče su od suda tražili vreme da se upoznaju sa spisima i celim predmetom. Na sledećem glavnom pretresu, koji je zakazan za 10. decembar Srebrić bi trebalo konačno da iznese odbranu. Na prošlom ročištu on to nije učinio jer je, kako je tvrdio, bio bolestan.

Sudija Marina Anđelković konstatovala je juče da Srebrić nije u pritvoru prijavio da je bolestan, uoči prošlog ročišta, kako je rekao. Na ponovni zahtev za odlaganje, ona je rekla da doživljava to kao opstrukciju predmeta. Optuženi je na to odgovorio da jeste prijavio, ali da je to učinio na „papiriću, kako se to radi“, a koji nije poslat njoj.

Srebrić je na saslušanju u policiji, prema nezvaničnim saznanjima, tvrdio da nije ubio Kristinu Kaplanović, da je sa suprugom bio u Velikoj Plani kod oca kada je na televiziji objavljena vest o zločinu na benzinskoj pumpi. Tada je prvi put video i njenu sliku. Navodno, njegova supruga mu je rekla da se ona seća Kristine jer je često na toj pumpi punila gorivo. Bila joj je najbliža, a imala je i NIS karticu.

POZNAT PO RAZBOJNIŠTVIMA

OPTUŽENI Srebrić (na slici) je uhapšen na Voždovcu u svom stanu posle nekoliko meseci potrage i objavljenog foto-robota u svim medijima. U trenutku privođenja bio je sam. Prilikom pretresa, u stanu je nađena bomba.

Inače, Srebrić je i do ovog događaja bio nekoliko puta hapšen ali i osuđivan i to mahom zbog razbojništava. Na njegovoj meti bile su prodavnice, ali i benzinske pumpe. Iza rešetaka je proveo nekoliko godina.
Izvor: Večernje novosti