Država finansira izgradnju novog vrtića u Prijepolju, Popadić i Ružić potpisali ugovor

Prijepolje – U okviru Projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” Ministarstvo prosvete finansiraće izgradnju vrtića u Bostanima u Prijepolju, najavio je danas u Vladi Republike ministar prosvete Branko Ružić .U cilju realizacije projekta ministar prosvete Ružić potpisao je danas sporazum o saradnji sa  predsednikom opštine Prijepolje Dragom Popadićem.

Popadić i Ružić potpisali ugovor o izgradnji novog vrtića u Prijepolju, foto: PP Media

Novi vrtić u Prijepolju obezbediće 200 novih mesta za decu predškolskog uzrasta koja će biti podeljena u 10 grupa i prostiraće se na više od 1350m2. U izgradnju novog objekta biće uloženo preko 140 miliona dinara.

-Izgradnja dečijeg vrtića na Bostanama za nas je od višestrukog značaja. Imajući u vidu da je opština Prijepolje devastirana, sa izraženom migracijom, ovim projektom stvaraju se uslovi za kvalitetniji život  naših građana. Izgradnjom vrtića otvoriće se nova radna mesta, smanjiti lista čekanja za vrtić, roditeljima omogućiti kvalitetnije obavljanje radnih zadatka, a našim najmlađim sugrađanima bezbrižan boravak u savremeno opremljenom vrtiću. Posebno naglašavam da je ovo izgradnja prvog objekta od javnog značaja u poslednjih 30 godina“, izjavio je predsednik opštine Prijepolje, Drago Popadić.

Ministarstvo prosvete, uz podršku Svetske banke, realizuje Projekat „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ kroz koji ulaže u izgradnju i dogradnju vrtića, adaptaciju prostora u lokalnim samoupravama, čime se obezbeđuje 11.000 novih mesta za mališane.

PP Media