Država finansira rekonstrukciju kotlarnica u školi u Ratajskoj i vrtiću „Maslačak“

Prijepolje – Ministarstvo zaštite životne sredine finansiraće sa 12 miliona dinara rekonstrukciju kotlarnica sa zamenom kotlova u školi Milosav Stiković u Ratajskoj i vrtiću „Maslačak“ u Kolovratu. Ugovor sa ministarkom Irenom Vujović ispred lokalne samouprave potpisao je Marko Šljukić.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarka Irena Vujović potpisala je danas ugovore za zamenu kotlova u toplanama i javnim ustanovama sa predstavnicima 12 jedinica lokalne samouprave, u okviru drugog javnog konkursa raspisanog u 2023. godini, kojem je cilj unapređenje kvaliteta vazduha.

Vujović je navela da je kroz prvi konkurs koji je ministarstvo sprovelo u ovoj godini, obezbeđena podrška za 27 gradova i opština, kako bi zamenom kotlova u toplanama i javnim ustanovama smanjili aerozagađenje.

Ministarka je zahvalila predstavnicima lokalnih samouprava što su prepoznali značaj konkursa, brzo reagovali i prijavili kvalitetne projekte. Ministarstvo zaštite životne sredine raspisuje konkurse za zamenu kotlova već treću godinu zaredom, a u 2023. godini raspisana su dva konkursa kroz koje je gradovima i opštinama za zamenu kotlova stavljeno na raspolaganje ukupno 340 miliona dinara.

Po drugom konkursu u ovoj godini, sredstva su dodeljena za projekte 12 jedinica lokalnih samouprava – opštinama Lučani, Prijepolje, Opovo, Aleksinac, Vladimirci, Kanjiža, Despotovac, Vrbas, Trgovište, Bojnik i gradovima Sremska Mitrovica i Pančevo.

PP Media