Letnja liga “Marko Prijović” postavila nove standarde

Priboj – U nikad prestižnijoj konkurenciji 16 vrhunskih timova iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, laskavu titulu  pobednika osvojila je ekipa Emdeset Trepalovac iz Prijepolja.

Foto: G.Reković

I ako je prošlo šest godina od tragične pogibije Marka Prijovića, osnivača Letnje lige u Priboju, čuvanje sećanja na ovog posebnog fudbalera, golgetera i po svemu izuzetnog čoveka, okupilo je njegove saigrače, prijatelje i ljubitelje fudbala od Podgorice, Nikšića, Pljevalja, Berana, Bijelog Polja, preko Sjenice, Brodareva, Prijepolja, Nove Varoši, Zlatibora, Priboja do Višegrada, koji su u fer-plej atmosferi prikazali vrhunski fudbal u kom je svih pet dana trajanja Lige, uživalo oko 1.000 gledalaca svake večere, dok je za finalno veče uz tribine i plato na školskim igralištima bio mali da primi sve zainteresovane gledaoce.

Organizatori turnira su i ove godine bili Sportsko udruženje “Ganicus” i Sportski savez Priboja pod pokroviteljstvom opštine Priboj. Sa rastućom reputacijom Letnje lige Marko Prijović, u organizaciju ove značajne manifestacije se uključio i najpoznatiji brend na tromeđi VOLIM DOBRO U LJUDIMA- ES KOMERC iz Prijepolja kao generalni sponzor Lige, koju su takođe podržali i oko dvadesetak privrednika iz Priboja. Uz vrhunsku organizaciju, Letnja liga je ove godine imala i respektabilan nagradni fond koji je iznosio 250.000 dinara za prvo mesto, 120.000 za drugo i 70.000 dinara za treće mesto.

Foto: G.Reković

Nakon četiri dana kvalitetnog fudbala i takmičenja u grupama i četvrt finalu, u završnicu Lige su se plasirali Murić Company iz Podgorice, EMDESET Trepalovac iz Prijepolja, Orlovi s tromeđe iz Prijepolja i Dekor Iva iz Nikšića. U prvom polufinalu EMDESET Trepalovac iz Prijepolja je bio bolji od ekipe Murić Compani iz Podgorice dok su Orlovi sa tromeđe pobedili ekipu Dekor Iva iz Nikšića. U utakmici za treće mesto, bolji su bili fudbaleri iz Podgorice čime je ekipa Murić Company na svom prvom nastupu na Letnjoj ligi Marko Prijović osvojila treće mesto, pehar, bronzanu medalju i nagradu od 70.000 dinara.

U prijepoljskom finalu, viđen je izvanredan fudbal dve ekipe koje se međusobno odlično poznaju, a fudbaleri EMDESET Trepalovaca su u poslednja 2 minuta napravili preokret I poneli laskavu titulu pobednika 9. Letnje lige Marko Prijović osvojivši glavnu nagradu od 250.000 dinara. Za najboljeg golmana Lige proglašen je Stafan Lazarević iz ekipe Orlovi s tromeđe, dok je titula najboljeg strelca i igrača 9. Letnje lige Marko Prijović pripala Sretenu Cmiljanoviću koji je za svoju ekipu Orlove sa tromeđe postigao 7 golova.

Foto:G.Reković

Poseban human gest koji je razgalio Pribojce su priredile sve četiri ekipe koje su se plasirale u polufinale, a koje su odlučile da se priključe tekućoj velikoj humanitarnoj akciji “za Jelenu” koja je trajala tokom cele Lige na sportskim terenima kod škola i u gradu. Ekipe EMDESET Trepalovac, Orlovi s tromeđe i Murić Company, osvajači prva tri mesta,  su se odrekli dela od nagrada i uplatili 12.000 dinara za lečenje ove mlade majke iz Priboja.

Na ceremoniji dodele priznanja najboljima na 9. Letnjoj ligi Marko Prijović u malom fudbalu Priboj 2023., u posebno emotivnom tonu, svim učesnicima, sponzorima i organizatorima, se u ime porodice zahvalio Vele Prijović, otac tragično nastradalog osnivača Letnje lige Marka Prijovića, a tom prilikom, predsednik Sportskog saveza Priboja Filip Komarica, je najavio za sledeću jubilarnu 10. Letnju ligu Marko Prijović, dvostruko veći broj učesnika, vrhunskih ekipa, pratećih programa i do sada najveći fonda nagrada kojima će se spektakularno obeležiti jubilarni memorijal. 

PP Media