Dveri u Prijepolju pozivaju na protest podrške Bošku Obradoviću

Prijepolje – Povodom najavljenog protesta podrše narodnim poslanicima koji štrajkuju glađu, Opštinska organizacija Dveri iz Prijepolja istakla je da podržava miran i nenasilan „gandijevski protest” koji je zakazan za 17. maj u 17.00 časova ispred Narodne skupštine u Beogradu.

Opštinska organizacija Dveri u Prijepolju, foto: A.Rovčanin

„To je podrška Bošku Obradoviću i Ivanu Кostiću jer oni svojim postupcima ugrožavaju svoje zdravlje i podnose žrtvu za sve nas”, rekao je Miroljub Bjelić predsednik OO Dveri iz Prijepolja.

Miloš Sokić član OO Dveri još jednom je podsetio na zahteve. „Prvo poštovanje Ustava i Rezolucije 1244 po pitanju Кosova i Metohije u sastavu Srbije. Drugi zahtev je neselektivan rad tužilaštva i sudova, zaštitu eparhije SPC i pravoslavnih vernika u Crnoj Gori, zatim oslobađanje medija, kao i odlaganje izbora i stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore.”

Ratko Rakonjac potpredsednik OO Dveri u Prijepolju zahteva od predsednika vlasti da hitno pokrene dijalog sa opozicionim predstavnicima kako bi se okončali razlozi za njihov štrajk. „Od Ustavnog suda zahtevamo da hitno donese odluku o neustavnosti izbora koji su zakazani za 21. juna jer je došlo do promene izbornog zakona 40 dana pre izbora.”

PP Media i GZS