Dveri: Vuk sit, ovce na broju

Opštinski odbor pokreta Dveri u Novoj Varoši saglasan je da je je neophodno izgraditi već odavno započeti objekat na Branoševcu, ali se ne slažu sa njegovom namenom.

„Stava smo da je pametnije bilo otvoriti neku proizvodnju, lokalnu firmu, koja bi mogla da zaposli naše građane i da konačno krenemo u privrednu obnovu, po čemu je Nova Varoš nekada bila poznata. Ovako će služiti za izdavanje lokala iako je Nova Varoš puna praznih lokala koji se izdaju bezuspešno jer se veliki broj naših meštana, omladine odselio usled nemaštine i praznih obećanja svake vlasti“, navodi se u saopštenju.

Iz Dveri tvrde da je vlast koju čine Grupa građana i SNS, formirala Komisiju za realizaciju ovog projekta koja broji šest članova i da je lično predsednik opštine Radosav Vasiljević to potpisao.

„Zanima nas pod kojim kriterijumom su birani ovi članovi? Da li je normalno da ionako siromašna opština kao što je naša mesečno izdvaja 6,000.050 evra za ove članove projektnog tima?!Zar u opštinskoj upravi nema stručnih i kvalifikovanih kadrova koji su mogli da vrše ulogu članova projektnog tima u sklopu svojih mesečnih primanja (plate)? Već gospodo iz vlasti imenujete četiri od šest članova koji i nisu iz Nove Varoši“.

Dveri u svom saopštenju za javnost zaključuju da je ovo klasično pranje novca i oduživanje za dosadašnju vernost, jer kako tvrde tri člana ove komisije će podeliti primanja sa najbližim prijateljima, okosnicama Grupe građana, jer su ih oni i postavili na ta mesta.

Informativna služba OO Srpskog pokreta Dveri Nova Varoš