Elektromreža Srbije pomaže školi u Pribojskoj Banji

Nakon donacije sredstava vrednosti od 490.000 dinara Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ u Pribojskoj Banji, rukovodstvo Elektromreža Srbije posetilo je nastavnike i đake ove najstarije školske ustanove u jugozapadnoj Srbiji. Obilazeći učionice koje će biti renovirane sredstvima donacije EMS-a, direktorice Jelena Matejić i Aleksandra Nauparac sa saradnicima, poklonile su deci sportske rekvizite i opremu koji su im nedostajali za kompletno izvođenje nastave fizičkog vaspitanja.

Nakon tople dobrodošlice i druženja sa đacima i nastavnicima, direktorica EMS-a Jelena Matejić, naglasila je da u godini u kojoj ova kompanija slavi jubilej šest decenija postojanja elektroprenosnog sistema Republike Srbije, želi dodatno da iskažu svoju tradicionalnu društvenu odogovornost prema državi i njenim građanima.

– Kao društveno odgovorna kompanija, odlučili smo da u godini kada ova škola slavi jubilej 165 godina postojanja i pri tome ima čast da nosi ime srpskog velikana Nikole Tesle koji je zaveštao čovečanstvu sve ono što je u svom naučnom opusu stvorio, pomognemo i omogućimo lagodniji život i školovanje ovoj deci. Naravno mi ne možemo podariti ono što je on podario svetu, ali možemo da stvaramo uslove da ovi mališani izrastu pre svega u dobre ljude pa onda i možda pojedini od njih u neke nove Tesle – kazala je Matejić

Elektromreža Srbije već treću godinu obezbeđuje i stipendije za najbolje srednjoškolce i studente elektrotehničkih obrazovnih ustanova u Srbiji.

Zahvaljujući se na donaciji predsednik opštine Priboj Lazar Rvović je istakao da je zadovoljstvo videti jednu kompaniju koja se bavi strateškim poslovima za državu a da pri tome vodi računa o interesu šire zajednice i zna da opredeli sredtva u strateški bitna mesta.

– Upravo je Priboj po mnogo osnova strateško mesto a i potrebna nam je pomoć države i svih činilaca koji utiču da celokupno naše društvo i naročito ovi krajevi se vrate na mesto koje im je vekovima i pripadalo. Nadadam se i siguran sam da će ova vredna donacija doprineti kvalitetu nastave u školi koja inače se dobro vodi i ima zapažene rezultate, pa shodno tome očekujem i u perspektivi da će njihovi uspesi biti i značajniji – naglasio je Rvović.

Direktor OŠ „Nikola Tesla“ iz Pribojske Banje, Nikola Tošić prezentujući skoro dvovekovni istorijat ove obrazovne ustanove, zahvalio se EMS-u ističući da će sredstva iz donacije biti uložena u kompleto renoviranje dve učionice za najmlađe đake, nabavku ormarića za decu koja putuju i po 15 kilometara do škole kako ne bi morali da nose mnogo stvari kao i za kompijutersko opremanje svih učionica za sve uzraste.
PP Media Goran Reković