Emir Hašimbegović: Krivca za havariju na brodarevskom vodovodu treba tražiti u odgovornima opštine Prijepolje i Direkcije za izgradnju

Pucanje cevi na sistemu za vodosnabdevanje Brodareva, usled niskih temperatura, jedan od najzaslužnijih za izgradnju ovog vodovoda i nekadašnji predsednik opštine Prijepolje, Emir Hašimbegović vidi kao nebrigu vlasti kako prema meštanima Brodareva tako i prema samoj investiciji. On je zatražio i da ceo slučaj ispitaju nadležni državni organi.
Investicija vredna 70 miliona dinara, od čega je Republika Srbija dala 30 miliona dinara ne sme se prepustiti ovakoj nebrizi, smatra bivši predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.
“Savremen sistem vodovoda i cela tehnologija zahtevaju adekvatno održavanje a ne da se sve to prepustiti nebrizi i da se samo stavi ključ u bravu što je dovelo do zamrzavanja i pucanja cevi”, kaže Emir Hašimbegović.
Hašimbegović je podsetio da je investitor još u junu završio sa svim radovima te ja de upotrebna dozvola dobijena u oktobru pa ne zna zbog čega još uvek gazdovanje vodovodom nije predato JKP”Lim”.
“Ne znam zašto se toliko dugo čeka sa predajom vodovoda Komunalnom preduzeću, vidimo šta su posledice toga i do čega je nebriga dovela”, ističe Hašimbegović.

Bivši predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović, foto: www.ppmedia.rs


Bivši predsednik opštine smatra da neko zbog pričinjene štete mora da snosi odgovornost te da krivca treba tražiti u nadležnima Lokalne samouprave i Direkcije za izgradnju.
“Ne želim da licitiram sa imenima ali isključivog krivca treba tražiti u odgovornim licima opštine Prijepolje i Direkcije za izdradnju”, zaključuje nekadašnji prvi čovek opštine Prijepolje.
Izgradnja vodovoda u Brodarevu trajala je četiri godine, međutim on iako je kompletno završen još uvek ne služi svojoj nameni pa tako brodarevci i dalje muku muče sa vodosnabdevanjem.
PP Media