Eparhija mileševska: Optužbe o navodnom sukobu episkopa Atanasija i Filareta neosnovane

Nakon incidenta koji se dogodio prošle nedelje u manastiru Dubnica, oko 17 časova, tokom večernjeg bogosluženja i sukoba ekipskopa mileševskog Atanasija sa umirovljenim episkop Filaretom, kratkim saopštenjem za javnost oglasili su s iz Eparhije mileševske u kojem se kaže da zbog zbunjujućih tekstova o lošim odnosima između episkopa mileševskog gospodina Atanasija i umirovljenog episkopa Filareta, koje su se prethodnih dana, iz njima nepoznatih razloga, pojavile u nekim medijima, a imaju očigledno za cilj da obmanjuju javnost, trujući um i povređujući dušu čitalaca, osetili su potrebno da široj javnosti saopšte da su pomenute optužbe neosnovane.

– Pomenute optužbe su neosnovane iz prostog razloga što oni koji tvrde da su bili prisutni u manastiru Dubnici u popodnevnim časovima 02. jula 2018. godine tu zapravo nisu ni bili, te zbog toga smatramo da je izlišno dalje govoriti na ovu temu – kaže se u kratkom saopštenju Eparhije mileševske.

Inače, da se incident zaista dogodio potvrdio je vladika Filaret u izjavi “Novostima”. On je kazao da je sukobu prethodio kraći razgovor dvojice arhijereja, koji se pretvorio u razmenu teških reči.

– Kratko je sve trajalo, a služba nije ni prekidana. Bilo mi ej izuzetno neprijatno, najviše zbog okupljenog naroda. Srećom sve se brzo smirilo – opisuje vladika Filaret.

Umirovljeni mileševski vladika ja kazao i da neće tražiti odgovornost episkopa Atanasija, a ne očekuje ni da će sam trpeti posledice.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *