Sportistima, osvajačima medalja na MOSI uručene medalje i pehari

Na svečanoj sednici Sportskog saveza Prijepolja, upriličenoj u ponedeljak u maloj sali Doma kulture, dodeljeni su pehari i medalje koje su prijepoljski sportisti osvojili na MOSI u Priboju. Takođe, Savez koji podržava lokalna samouprva dodelio je priznanja najboljim pojedincima i sportskim klubovima za ostvarene rezultate tokom 2017. godine.

Na 55. MOSI koje su završene u nedelju prijepoljski sportisti su osvojili 11 medalja, od kojih 6 zlatnih, 3 srebrne i 2 bronzane medalje. Zlato je pripalo fudbalerima, odbojkašima, rukometašicama, košarkašicama i devojkama u odbojci na pesku, takođe zlato je osvojio i atletičar Tarik Hadžalić u disciplini skok u vis. Atletičari su iz Priboja doneli i tri srbrne medalje i to u troskoku, skoku u vis i štafeti 4×100 metara. Bronzama su se okitil na MOSI rukometaši i muška ekipa u odbojci na pesku.

Sportski savez Prijepolja dodelio je priznanja podeljena u deset kategorija najuspešnijim pojedincima i kolektivima za rezultate ostvarene u minuloj godini. Najuspešniji mladi sportista je odbojkaš Amar Memović, dok je u konkurenciji dama to priznanje pripalo košarkašici Sofiji Cvijović. Najuspešniji sportski trener je Milan Tomašević, trener BK “Miks Emilio Stecher”, epitet najistaknutijeg sportskog radnika poneo je Denijal Mezildžić, za najbolju sportistkinju proglašena je košarkašica Nataša Bučevac. Hamed Podbićanin je najbolji para sportista, najbolji sportski kolektiv u muškoj konkurenciji je FK Polimlje, dok je u ženskoj konkurenciji ovo priznanje otišlo u ruke rukometašica Prijepolja. Nagradu za životno delo dobio je istaknuti sportski novinar lista Polimlje Sreten Marušić, priznanje je uručeno i OŠ Milosav Stiković dok je plaketa posthumno uručena bivšem fudbaleru i treneru Zoranu Mosuroviću.

Sportski savez je dodelio i 24 specijalna priznanja sportistima i sportskim kolektivima. Zahvalnice su uručene i medijima i javnim ustanovama, međutim ono što je ostalo upečatljivo jeste da priznanje za najboljeg sportistu nije dodeljeno. Da li se to niko od ovdašnjih sportista nije istakao tokom 2017 godine ili su po strani druge stvari ostaje da se nagađa.

U ime svih sportista prisutnima se zahvalio odbojkaš Luka Šuljagić.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *