Epidemija u Prijepolju ponovo se razbuktava, odgovornost na građanima

Prijepolje – Epidemiološka situacija u Prijepolju sve je teža, kao i u većini Srbije. Tokom poslednja 24 sata, korona je potvrđena kod 32 osobe, rečeno je na sednici prijepoljskog Кriznog štaba.

Zasedao Krizni štab, u Prijepolju sve teža situacija, foto: A.Rovčanin

Do ponovnog skoka broja inficiranih u opštini Prijepolje došlo je zbog nepoštovanja mere ilozolacije i karantina kod inficiranih osoba sa lakšom kliničkom slikom kao I njihovih kontakata, tvrdi predsednik opštine Vladimir Babić.

„Mi još jednom apelujemo na sve da shvate da je odgovornost za zdravlje svih građana opštine Prijepolje na svima nama, jer ako se nastavi sa ovakvim trendom oboljevanja postoji mogućnost da dođemo u totalni kolaps”.

Prvi čovek opštine Prijepolje Vladimir Babić, foto: A.Rovčanin

On je istakao da većina ugostiteljskih, trgovinskih objekata ali i drugih uslužnih delatosti poštuju propisane mere, ali je sve češća situacija da se po selima u objektima koji nisu na udaru inspekcijskih službi organizuju veselja i proslave.

On je istakao da su škole prešle na onlajn nastavu, organizovani putnički prevoz je stao, za vikend neće raditi ugostiteljski objekti, što će u mnogome doprineti usporavanju širenja virusa, ali da je najvažnije ponašanje pojedinca, naročito mladih.

GZS i PP Media