Popadić potpisao ugovor o izgradnji vrtića u Prijepolju

Prijepolje – Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović potpisala je ugovore o izgradnji tri nova vrtića u Aranđelovcu, Aleksandrovcu i Prijepolju, a koje će pohađati ukupno 500 mališana. U ime opštine Prijepolje ugovor je potpisao član Privremenog organa Drago Popadić.

Foto: PP Media Prijepolje

Đukić Dejanović je navela da su potpisani ugovori sa predstavnicima tri opštine i izvođačima radova o otpočinjanju izgradnje predškolskih ustanova u kojima će 500 mališana krajem 2024. godine biti u mogućnosti da koriste novi prostor u ustanovama.

„Temelj obrazovanja počinje u godinama u kojima deca pohađaju vrtiće“, rekla je ministarka nakon potpisivanje ugovora u Vladi Srbije.

Ministarka je navela da je inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje jedan od najvrednijih projekata resornog ministarstva i da se realizuje zahvaljujući sredstvima Svetske banke.

Foto: PP Media Prijepolje

„Planirani kapaciteti iz ovog projekta su 11.000 novih mesta za naše mališane, a u ove tri sredine biće 500 novih mesta zahvaljujući kojima će radost, vaspitanje i obrazovanje dece ući u drugačije tokove nego što je to bilo uobičajeno do sada“, rekla je Đukić Dejanović.

Član Privremenog organa opštine Prijepolje Drago Popadić rekao je da je veliki dan za tu opštinu što je potpisan ugovor o izgradnji vrtića. Popadić je naglasio da se takav objekat gradi u gradu na Limu posle skoro četiri decenije.

– Meni je zaista veliko zadovoljstvo i moram da kažem da ćemo izgradnjom ovog vrtića potpuno ukinuti listu čekanja u Prijepolju, a rasteretićemo i ostale vrtiće u Prijepolju koji su preopterećeni – naveo je Popadić.

PP Media