Episkop Atanasije nadležnim organima u Crnoj Gori: Ne vršite represiju nad svojim narodom već sačuvajte mir

Pljevlja/Prijepolje – U sredu oko 17 sati, arhijerejskom namesniku pljevaljskom protojereju-stavroforu Saši Janjiću uručen je poziv da se u četvrtak javi u stanicu granične policije u Pljevljima.

Sudeći po aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori i progonu Srpske Pravoslavne Crkve i njenog sveštenstva, postoji opravdana bojazan da će svešteniku Saši Janjiću u četvrtak biti uručeno rešenje o deportaciji. Odmah nakon uručivanja policijskog poziva, narod Pljevalja i okoline se počeo okupljati oko hrama Svetog Velikomučenika Georgija na Gukama, gde otac Saša živi sa svojom suprugom i dve ćerke, u znak podrške svom svešteniku.

Njegovo Preosveštenstvo Episkop mileševski Atanasije apeluje na nadležne organe da pokažu minimum ljudskosti i obustave sve postupke koji unose smutnje i nemir u narod: – Narod pljevaljskog namesništva Mileševske eparhije uznemiren je vešću o mogućnosti progona svoga sveštenika. Nadležni treba da učine sve da sačuvaju mir među narodom, a ne da dosipaju ulje na vatru vršeći represiju nad svojim narodom i njegovim sveštenstvom, naglasio je Episkop Atanasije.

PP Media