Esad Hodžić: Vlast u Prijepolju se ne može formirati bez SDP-a

Zadovoljni smo rezultatima koje smo postigli na jučerašnjim izborima, jer ovaj put imamo preko 700 glasova više nego na prethodnim, rečeno je na koferenciji za novinare Sandžačke demokratske partije. Prema rečima predsednika Opštinskog odbora ove stranke Esada Hodžića, nezadovoljstvo postoji zbog kupovine glasova od strane brojnih partija, koje je bilo prisutno na skoro svimj biračkim mestima u Prijepolju.
SDP je na loklanim izborima u Prijepolju osvojila oko 4200 glasova, odnosno 9 mandata. To je za oko 700 glasova više u odnosu na prethodne izbore, a ponavljanjem izbora na biračkom mestu br. 52 na Kolovratu, gde su uočene nepravilnosti, očekujemo da će to biti i za 1000 glasova više nego 2012. godine, rečeno je na konferenciji.
Hodžić je zadovoljan rezultatima, ali ne i porukama koje svrstavaju u nacionalne blokove, a koje je tokom kampanje slala kolaicija okupljena oko SNS-a, kao i trgovinom glasovima tokom celog izbornog dana, od strane više političkih stranaka.
Vlast u Prijepolju se ne može formirati bez SDP, jer smo najveća stranka u ovoj opštini. Otvoreni smo za razgovore sa budućim koalicionim partnerima, pokušaćemo da se dogovorimo sa SNS-om, kao i sa drugim strankama, ali i prilikom sklapanja buduće koalicije naš ćilj je ispravljanje poruke koja nas svrstava u nacionalne blokove i nikako nije dobra za Prijepolje, dodao je Hodžić.
PP Media