Evocirane uspomene na Ivanu i Saja, krv dalo 68 građana Prijepolja

Prijepolje – Kako bi sačuvali uspomenu na  tragično nastradale radnike Turističke organizacije Prijepolje Ivanu Rakonjac i Safeta Saja Planića, već petu godinu za redom,  opština Prijepolje, Turistička organizacija Prijepolje, Crveni krst, Dom kulture i Кancelarija za mlade, uz podršku Službe za transfuziju krvi organizovali su akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Ove godine svoju humanost  pokazalo je 68 dobrovoljnih davalaca, od 82 koliko se prijavilo, međutim zbog zdravstvenih razloga njih 14 nije bilo u prilici da da krv.

68 građana dalo krv, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

– Hvala svima koji su uključeni u ovu akciju. Teški dani i sećanja na njih su uvek sveža, ali ljudi kad naprave neke krupne korake verovatno i ostave duboke tragove. To nam je i satisfakcija, da su ti tragovi jači i od zaborava – rekao je Ivanin otac Dragiša Rakonjac.

Dragiša Rakonjac, otac nastradale Ivane, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Po tradiciji, ovo je jedna od najmasovnijih akciji dobrovoljnog davalaštva krvi, koja se organizuje u Prijepolju. Uglavno redovni davaoci su rodbina, prijatelji i kolege iz Turističke organizacije.

– Na ovaj način želimo da evociramo uspomene na naše kolege, turističke radnike koje su živote izgubili  dok su išli na službeni put. Takođe , namera je i da se pomogne osobama kojima je ova dragocena tečnost potrebna – naveo je direktor Turističke organizacije Prijepolja Nebojša Svičević.

Turistički radnik Amina Fetahović potsetila je da su tokom minule četiri godine akcije dobrovoljnog davalaštva krvi u znak sećanja na Ivanu i Saja najmasovnije. Ona je izrazila nadu da će tako biti i ubuduće.

Prijem za porodice Rakonjac i Planić u prostorijema TOP-a, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Inače, u prostorijama Turističke organizacije upriličen je prijem za porodice nastradalih radnika, gde su kroz razgovor evociraane uspomene na Ivanu i Saja.

Ivana Rakonjac i Safet Sajo Planić, tragično su izgubili živote 28. januara 2015. godine. Tog dana, automobil kojim su išli na službeni put za Užice, sleteo je s puta u Zlatarsko jezero. 

PP Media