Fap dobija novi menadžment

Predstavnici štrajkačkog odbora Fabrike automobila Priboj i Ministarstva privrede danas su konačno postigli dogovor kojim se nazire kraj višednevnoj obustavi rada u pribojskom preduzeću koja je juče kulminirala štrajkom glađu 17 radnika, ali najavljuju bolji dani za FAP.
Miroslav Mršević, predsednik štrajkačkog odbora kaže da je postignug kompromisni dogovor čije odrebde će biti radnicima predstavljene sutra ujutro. Posle toga, dodaje on, očekuje se odluka o zamrzavanju generalnog štrajka započetog pre deset dana.
Od ministra privrede Željka Sertića i državnog sekretara Dragana Stevanovića dobili smo čvrste garancije da FAP neće otići u stečaj posle 31. maja i obećanje da će se država potruditi da preduzeće bude privatizovano, odnosno da će uporno tražiti strateškog partnera. Postigli smo dogovor i o kontinuitetu isplate osam zaostalih plata, ali na zahtev Ministarstva detalje o tome ispričaćemo sutra, – objašnjava Mršević.
Država je uslišila zahtev radnika FAP-a da aktuelno rukovodstvo korporacije na čelu sa Zoranom Zakovićem bude smenjeno u roku od sedam dana.
Dobićemo novi menadžment koji će voditi pregovore sa Ministarstvom odbrane u cilju osnivanja remotnog zavoda u jednom od pogona FAP-a, s tim što će zadatak novog direktora biti da izdejstvuje što više radnih mesta. Saglasili smo se i da se pokrenu krivični i prekršajni postupci protiv svih odgovornih za stanje u kome se FAP nalazi, – ističe Mršević.
Izvor: alo.rs