Fap isporučio novih deset vozila Vojsci Srbije

U gradu podno Bića je u petak 26. januara, obavljena primopredaja deset novih teretnih vozila FAP korporacije za Vojsku Srbije kojoj je prisutvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin. U pitanju je drugi kontigent od deset vozila kamiona FAP 1118 čime je nastavljeno obnavljanje voznog parka VS kvalitetnim teretnim vozilima nekada renomirane fabrike za proizvodnju kamiona i autobusa koja se polako vraća na stazu uspeha.

– Smisao svake fabrike pa i Fapa je da korisnik bude zadovoljan ovoga puta to je Vojska Srbije – ponosno je između ostalog kazao direktor fabrike Ranko Vuković i potsetio da su krajem prošle godine potpisani novi ugovori sa Vojskom Srbije.

Nakon nešto više od mesec dana Ministar odbrane Aleksandar Vulin ponovo je u gradu na Limu istim povodom. Vredni majstori FAP-a završili su proizvodnju deset novih kamiona namenjenih Vojsci Srbije te je usledila nova primopredaja vozila.

– Vojska Srbije intenzivno nastavlja sa modernizacijom svega onoga što je pojeo zub vremena. Fap je od velikog interesa za Vojsku i vitalnog je značaja celu Srbiju i region. Mi smo apsolutno spremni da i dalje radimo sa Fapom. Zadovoljni smo kvalitetom, zatim rokovima i na kraju vozilima koje smo dobili zato smo došli po još deset kamiona danas. Želimo da Fap zaokruži svoju gamu i da imamo sve ono što je potrebno našoj vojsci te da to nabavljamo iz naših sredstava, od domaće pameti, znanja i domaćih radnika. U ovoj godini predviđeno je 266 miliona dinara za nabavku novih Fapovih proizvoda, ali mi se nadamo da to može da bude i više – istakao je ministar vojni Aleksandar Vulin.

Obilazak Fapovog pogona, foto: www.ppmedia.rs

Vulin se osvrnuo i na napade i reagovanje Hrvatske na izložbu o Jasenovcu u Ujedinjenim nacijama naglasivši da je Hrvatska jedina zemlja u Evropi gde antifašisti moraju da se izvinjavaju fašistima.

– Ujedinjene nacije su nastale da se užasi nacističke ideologije više nikada ne bi ponovile. Sve zemlje koje imaju takvu mračnu nacističku prošlost su se sa tim razračunale, pokajale se i daju sve od sebe da se prošlost više nikada ne vrati izuzev Hrvatske. To je jedina zemlja u Evropi i svetu gde antifašisti moraju da se izvinjavaju fašistima, koja ne samo da se nije razračunala sa tim nego se to ponavlja i u našem vremenu. Onaj ko pokušava da sakrije Jasenovac taj sutra slavi Oluju, onaj ko pokušava da sakrije ustaške zločine taj ponovo obnavlja ustaše u Hrvatskoj koju danas vidimo. Alojzija Stepinca oni mogu proglasiti i svecem ali to neće promeniti činjenicu da je on bio vikar ustaške vojske i da je komandovao sa preko hiljadu dušebrižnika katoličkih sveštenika u ustaškoj vojsci koji su blagosiljali zločine i često u njima učestvovali – naglasio je Vulin.
PP Media