Teško povređen građevinski radnik u Prijepolju

Damir Kajević (1983) građevinski radnik u petak je teško povređen na gradilištu u Ivanju, njemu je mašina koja proizvodi beton otkinula stopalo leve noge nakon čega je hitno prebačen na hiruško odeljenje prijepoljske bolnice gde je operisan i nije životno ugrožen.Na lice mesta izašli su nadležni organi i izvršili uviđaj. Kajević je zaposlen u GP”Rad, nesreća se dogodila nešto posle 15 časova na radnom mestu u krugu pomenute firme.
Povređeni radnik na odeljenje hirurgije Opšte bolnice u Prijepolje stigao je amputirane noge, doktor Rajko Divac kaže da pacijent odmah operisan te da nije životno ugrožen.
– Pacijent se nalazi u stabilnom stanju, hiruški je zbrinut, urađena je hemostaza i zaustavljeno dalje krvarenje – naglašava Divac.
Jasminka Bošković potparol Opštinskog javnog tužilaštva u Prijepolju nam je kazala da su uviđaj obavili pripadnici PU Prijepolje u pratnji dežurnog tužioca Maide Iglice i inspektora za zaštitu na radu Olivera Mrdakovića.
– Povreda se dogodila u Ivanju u krugu Građevinskog preduzeća “Rad” i tretira se kao povreda na radu. Neophodno je da se utvrde činjenice kako je došlo do povređivanja, da li su sprovedene sve neophodne mere za zaštitu na radu kao i da li je radnik bio prijavljen kod poslodavca. Nakon što izveštaji od strane insprektora i policije budu dostavljeni tužilaštvu donećemo odluku da li ćemo protiv poslodavca i odgovornih lica pokrenuti krivični postupak- naglasila je Jasminka Bošković.
PP Media