Finansije i dalje „omča oko vrata“ FK Polimlje, za spas kluba neophodna pomoć privrednika

Prijepolje – Proteklih nedelja najstariji sportski klub u Prijepolju – FК Polimlje punio je novinske stupce lepim vestima. Potpuno zasluženo, jer nakon samo dva boda na polusezoni i već viđenog ispadanja, serija od pet vezanih pobeda deluje bajkovito.

Rezultatska kriza prošlost, finansije i dalje muče klub, foto: A.Rovčanin

Za razliku od rezultatske bajke, finansijski deo još uvek zadaje ogromne glavobolje novoj upravi. Nakon početnog velikog finansijskog zamajca vrednog dva miliona (zahvaljujući dvojici ljudi), Polimlje je nakon godinu i po dana izašlo iz blokade.

Pojedini poverioci (igrači, treneri, klupsko osoblje) su se, nakon razgovora sa novom upravom, odrekli više od milion dinara, pa je dug prema njima sveden na 1,8 miliona, uz utvrđen reprogram isplate.

Ogroman problem je i dug od 2,2 miliona prema Opštini Prijepolje, bez čijeg vraćanja klub ne može da dobije ni dinar budžetskih sredstava.

Međutim, ono što neprijatno iznenađuje upravu, igrače, ali i sve Prijepoljce, je zanemarljivo učešće lokalnih privrednika, jer, ne računajući generalnog sponzora – DOO STAR Jela, svi ostali, koji su pomogli klub, mogu da stanu na prste jedne ruke sa ukupno doniranih svega 160.000 dinara.

– A setimo se, u vreme kada su Prijepolje „krasile“ umrlice FК Polimlja, podrške klubu su pljuštale sa svih strana – od društvenih mreža, preko svakodnevnih kafanskih priča, pa sve do skupštinske govornice. Od tada su prošla dva meseca, a sem pobrojanih izuzetaka, sve je ostalo na toj deklarativnoj, javnoj podršci. I onda se danas pitamo – da li ovaj grad uopšte želi Polimlje i da li će trud nekolicine entuzijasta i velikih darodavaca ostati upamćen kao labudova pesma najstarijeg prijepoljskog sportskog kolektiva. Prijepoljci, ima li nas? – navode iz uprave FK Polimlje.

PP Media