Vladika Atanasije: Božić se daje čovečanstvu kao put spasenja

Prijepolje – Tradicionalnim pozdravom “Hristos se rodi – Vaistinu se rodi” vladika mileševski Atanasije čestitao je Božić svim pravoslavnim vernicima ističući da se Božić daje čovečanstvu kao šansa, način i put spasenja. On je poručio da što se više čini da je čovečanstvo u propasti, to više izranja svetlost Božića i njegov značaj. Vladika je pozvao na život u slozi i ljubavi, koji, kako je naveo, za rezultat ima mir, spokojstvo i sigurnost.

Božićna poslanica vladike Atanasija, foto: A.Rovčanin

– Božić se daje čovečanstvu kao šansa, način i put spasenja. Što više se nalazimo u teškoćoma i što se više čini da je čovečanstvo u propasti, to više izranja svetlost Božića i njegov značaj. Gospod nam je kao uzor dao savršenu ljudsku zajednicu – crkvu koja je ustrojena po principima dobrote i ljubavi. Što više čovečanstvo srlja u propast, to se više primećuje potreba za ovakvom zajednicom, obnovljenom po Božijoj volji i principima – istakao je vladika mileševski Atanasije.

Čestitajući Božić, on je poručio da ima želju da živimo stilom života, koji je gospod Bog započeo i koji podržava, a to je život u slozi i ljubavi, koji za rezultat ima mir, spokojstvo i sigurnost.

– Božić je praznik obnavljanja odnosa, odnosa čoveka sa bogom i stvaranje onoga što iz te obnove prositiče – sve novo i sve bolje. Kako se širi crkva Hristova, tako se širi i zdravi ambijent života – kazao je vladika Atanasije .

Vladika je naglasio da želi da radost Božića osete svi u svojim domovima, hramovima i na svakom mestu gde ljudi žive

PP Media