Firma Ćatić Company plasirala na tržište nove konditorske proizvode brenda Waltz

Prijepolje – Prijepoljska firma “Ćatić Company”, svoj konditorski  program, upotpunila je sa osam novih Waltz Cake proizvoda, koji će se uskoro naći na rafovima marketa širom Srbije, potom zemljama Evropske unije, Bliskog istoka, Amerike i Australije. Robna marka Waltz sada broji više od 50 artikala, a firma zapošljava 110 radnika.

Novi Waltz proizvodi prijepoljske firme Ćatić Company, foto: A.Rovčanin

Iz pogona u Ivanju ka velikim domaćim i svetskim marketa uskoro će krenuti novi Waltz proizvodi. Tehnolog Indira Memišević kaže da je poslednjem finalnom proizvodu prethodio dug i trnovit put.

– Puno smo vremena posvetili planiranju i osmišljavanjau recepture. Vršili smo dosta korekcija i sagledali sve moguće probleme koji mogu nastati pre same proizvodnje. Zadovoljni smo na kraju kako je sve ispalo – ponosno kaže Indira.

Iz pogona u Ivanju ka velikim domaćim i svetskim marketa uskoro će krenuti novi Waltz proizvodi, foto: A.Rovčanin

Iako je savremena linija za proizvodnju konditorskih proizvoda automatizovana, ova firma trenutno zapošljava  110 radnika, koji kažu da funkcionišu kao jedna velika porodica.

– Naš posao jeste odgovoran ali nam nije teško da radimo jer imamo odlične uslove. Dodatno nas motiviše, to što su nam plate dobre i redovne, pa ceo kolektiv odlično funkcioniše – navodi radnica Amina Henjaš.

Prema rečima vlasnika firme, Ismaila Ćatića, zahvaljujući merama podrške Vlade Srbije  u prošloj godini nije bilo smanjenja broja zaposlenih, iako je obim posla bio znatno niži od očekivanog, zbog pandemije izazvane korona virusom.

–  Vlada Srbije imala je fantastičan osećaj za privredu u teškom vremenu. Uspeli smo da sačuvamo radna mesta i nije dolazilo do otpuštanja radnika, na šta smo posebno ponosni. Danas upotpunjujemo proizvodni asortiman, a već za nekih mesec dana pustićemo u proizvodnju novu liniju za roler vafle – isitče Ćatić.

Ismail Ćatić vlasnik firme, foto: A.Rovčanin

Za naredni period Ismail najavljuje nova ulaganja i proširenje proizvodnje, a očekuje pomoć države.

– Za sledeću godinu planiramo izgradnju nove fabrike i dodatno zapošljavanja značajnijeg broja radnika. Očekujemo pomoć Vlade Srbije i resornog ministarstva, jer Prijepolje pripada grupi nerazvijenih opština pa je svaka pomoć neophodna – zaključuje Ćatić.

Firma “Ćatić Company” je osnovana u maju 1986. godine. Krenuli su od trgovine na malo, a sada slove za jednu od najuspešnijih kompanija u državi.

PP Media