Za prijepoljske odbornike sporan Izveštaj o radu Turističke organizacije – Babić i Hodžić trpeli uvrede dela opozicije

Prijepolje – Nakon burnog dvodnevnog zasedanja, završena je 16. sednica Skupštine opštine Prijepolje. Odbornici su usvojili Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih 6 meseci ove godine a doneta je odluka da se raspiše konkurs za izbor novog direktora JKP Lim. Na predlog predsednika opštine, Skupština nije usvojila Izveštaj o radu Turističke organizacije Prijepolje i finansijski izveštaj za prošlu godinu. Ovakav stav nije se svideo delu opozicije koji su „krivca“ za to videli u Vladimiru Babiću i Esadu Hodžiću, te su na njihov račun izneli niz uvreda.

Foto: A.Rovčanin

Na predlog predsednika opštine, a nakon obrazloženja, prihvaćeno je da se ne usvoji Izveštaj o radu i finansijski izveštaj za prošlu godinu Turističke organizacije Prijepolje jer postoje osnove sumnje da je bilo mnogo zloupotreba što je potvrdio i interni revizor kao i da će se o tome izjasniti i javno tužilalaštvo.  Ovakav stav predsednika opštine Vladimira Babića naišao je oštre kritike i niz uvreda upućene od strane dela opozicije, čiji odbornici su zatražili da se stavi pod lupu i zapošljavanje i rad drugih javnih ustanova, a ne samo onih čiji kadrovi su bili poslušnici Samira Tandira nekadašnjeg lidera Stranke pravde i pomirenja u gradu na Limu.

Za opoziciju dežurni krivac – Esad Hodžić, foto: A.Rovčanin

Prijepoljski odbornici prihvatili su predlog veća da se raspiše Javni konkurs za izbor direktora JKP Lim jer aktuelnom vd direktoru Dževadu Beganoviću ističe jednogodišnji mandat krajem decembra. Odbornici su razmatrali i predlog rešenja o formiranju komisije za sprovođenje izbora za članove saveta mesnih zajednica koji će biti raspisani tokom ove nedelje.

Inače, 16. sednica SO Prijepolje počela je u sredu, 14. septembra kada su odbornici razmatrali predloge odluka o pokretanju postupka otuđenja građevinskog zemljišta i Vatrogasne stanice u Brodarevu iz opštinskog u državno vlasništvo, kao i pribavljanje zgrade nekadašnjeg Vojnog odseka iz republičke javne svojine u opštinsko vlasništvo. Pred odbornicima je bio i Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih 6 meseci ove godine. Izvršenje budžeta za prvih šest meseci je 29 odsto.

PP Media