Fiskulturna sala u školi “Milosav Stiković” u Kolovratu dobila moderan izgled

Prijepolje – Učenici Osnovne škole ‘’Milosav Stikovic’’ u Kolovratu, od novembra prošle godine časove fizičkog vaspitanja obavljaju u kompletno rekonstruisanoj fiskulturnoj sali, zahvaljujući sredstvima razvojnog programa EU PRO i lokalne samouprave.

Sala u školi na Kolovratu dobila savremen izgled, foto: A.Rovčanin

Rukovodstvo opštine Prijepolje i Sportskog saveza obišli su renoviranu fiskulturnu salu za čiju je sanaciju izdvojeno 110.000 evra.

Građevinski radovi na odnovi oronule  fiskulturne sale završeni su još minulog leta, sportski rekviziti i oprema montirani su u oktobru, a đacima na raspolaganje sala je stavljena u krajem prošle godine.

Čelni ljudi opštine pohvalili su izvedene radove i najavili nove investicije.

– Sala odlično izgleda i pohvalio bih saradnju sa programom EU Pro. Za sve ovo bilo je potrebno da sala bude uknjižena i legalizovana i da postoje gotovi projekti, kako bi mogli da apliciramo na ovakve i slične konkurse –  kaže prvi čovek opštine Vladimir Babić. On je najavio nova ulaganja i obnovu školske infrastrukture.

Stoni tenis zaigrao i prvi čovek opštine Vladimir Babić, foto: A.Rovčanin

– Malopre sam dobio informaciju da nam je prošao i jedan projekat za OŠ “Mihajlo Baković” u Seljašnici. Dobili smo četiri milona dinara za zamenu kotla u toj školi –  istakao je Babić.

Predsednik je apelovao i na menadžemte ostalih škola u Prijepolju, da što pre uknjiže imovinu, da je ozakone, i da počnu sa izradom projekta kako bi mogli konkurisati kod donatora.

Direktorka škole u Kolovratu, Tanja Tripković, navela je da deca nakon sanacije fiskulturne sale imaaju odlične uslove za časove fizičkog vaspitanja. Ona je potsetila da je urađena kompletna sanacija unutrašnjosti objekta, obnovljen parket, zidovi, urađna kompletna sanacija fasade, zamenjena i unutrašnja i spoljašnja stolarija.

– Pored građevinskih radova  nabavljena je kompletna sportska oprema za košarku, odbojku, dva stola za stoni tenis, lopte za rukomet i mali fudbal i oprema za gimnastiku – pojasnila je Tanja Tripković, direktorka OŠ „Milosav Stiković“.

Pored učenika škole Milosav Stiković, moderna i dobro opremljena sala na raspolaganju je i sportskim klubovima u Prijepolju.

– Cilj Sportskog saveza je povećanje broja dece u školskom sistemu sporta. Ministarstvo radi na tome i broj dece koja se bave sportom je porastao za oko 30%. Preduslov za tako nešto i kod nas su kvalitetne fiskulturne sale, kao što je sada ova – apostrofirao je sekretar prijepoljskog Sportskog saveza i nekada proslavljeni odbojkaš Luka Šuljagić.

Lokalna samouprava identifikovala je da su nedostatak projektno-tehničke dokumentacije i ozakonjenje objekata glavna prepreka za privlačenje alternativnih izvora finansiranja u obrazovne ustanove.

– Lokalna samouprava je prvo povećala budžete, kako bi u celini ili delimično rešili te probleme i pokrili troškove – istakla je članica Opštinskog veća Duška Bajić i dodala da je stručni tim KLER -a za sada konkurisao za nekoliko projekata, koji će, ukoliko prođu, znatno unaprediti uslove života i školovanja prijepoljskih mališana.

PP Media