Folkloraši iz tri opštine “Zajedno u kolu”

Prijepolje/Nova Varoš/Raška – U subotu 8.aprila, sa početkom u 20h, u Domu kulture Prijepolje održaće se veliki koncert folklornih igara „Zajedno u kolu“ na kome će nastupiti ansambli Domova kulture iz Prijepolja i Nove Varoši kao i KUD „Raška“ iz Raške.

Foto: A.Rovčanin

Kroz koncert „Zajedno u kolu“ ansambl Doma kulture Prijepolje nastavlja tradiciju saradnje sa folklornim ansamblima drugih opština trudeći se da na najlepši način promoviše bogatstvo folklornih igara ali i kvalitet društava koji ih izvode.

– Za razliku od prošle godine kada su naši gosti bili članovi КUD-a  „Jovan Tomić“ iz Nove Varoši, ove godine bićemo u pojačanom sastavu, jer ćemo ugostiti i naše prijatelje iz КUD „Raška“ iz Raške sa kojima smo ostavrili  dobre kontakte tokom turneje u Turskoj, pa će se na Velikoj sceni Doma kulture naći tri folklorna ansambla – navodi direktorka Doma kulture Prijepolje Admira Hamidović.

Cena karte biće dobrovoljni prilog koji će se iskoristiti za dalji razvoj prijepoljskog ansambla.

– Sakupljena sredstva će biti iskorišćena za predstojeću turneju koju uveliko pripremamo, kako roditelji i deca ne bi imali nikakve finansijske izdatke za putovanja koja planiramo – objašnjava direktorka Doma kulture Prijepolje.

Koncert  “Zajedno u kolu” zakazan je za subotu, 8.april u 20h u Domu kulture Prijepolje.

PP Media