Gojaković preuzeo upravljanje Bolnicom – prvi zadatak puštanje u rad skenera

Prijepolje – Uz entuzijazam i jasnu viziju unapređenja zdravstvenih usluga, dr Branko Gojaković preuzeo je dužnost direktora Opšte bolnice u Prijepolju. Svoj prvi zadatak postavio je puštanje u rad novog skenera, što će značajno unaprediti dijagnostičke mogućnosti i pružiti vrhunsku zdravstvenu zaštitu građanima Prijepolja i okolnih područja.

Foto: A.Rovčanin

Opštoj bolnici u Prijepolju krajem oktobra prošle godine je isporučen novi CT skener. Aparat je deo dijagnostičke opreme koju je obezbedilo Ministarstvo zdravlja, međutim, taj uređaj još uvek nije u funkciji.

Isporuka „Simensovog 64-oro slajsnog“ skenera okarakterisana je tada od strane zdravstvenih radnika kao istorijski dan za prijepoljsko zdravstvo. Ipak, od momenta isporuke skenera do stavljanja u upotrebu i pregleda prvog pacijenta prošlo je više od godinu dana.

– Moji primarni zadataci biće povratiti poverenje pacijenata, pustiti skener u rad, smanjiti liste čekanja na preglede posebno na pregled ultrazvučnim aparatom, uvesti u rad proceduru ultrazvuk krvnih sudova, opremiti očni kabinet, povratiti narušene međuljudske odnose u ustanovi, donositi odluke u interesu pacijenata u skladu sa pravilima struke – kaže za „PP Mediu“ direktor Opšte bolnice u Prijepolju dr Branko Gojaković.

Uz podršku lokalne samouprave i Ministarstva zdravlja, dr Gojaković planira sprovesti niz inicijativa kako bi unapredio infrastrukturu bolnice, obezbedio dodatnu edukaciju medicinskog osoblja i poboljšao uslove za boravak pacijenata u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

PP Media