Vredna oprema za vrtić u Prijepolju

Prijepolje – Predstavnici opštine Prijepolje danas su dodelili opremu i didaktička sredstva Predškolskoj ustanovi “Miša Cvijović” koja je obezbeđena preko projekta Stalne konferencije gradova i opština “Podrška lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu.”

Foto: A.Rovčanin

U projekat koji je opština Prijepolje realizovala u saradnji sa SKGO bili su uključeni i PU “Miša Cvijović”, Centar za socijalni rad i Dom zdravlja, odnosno Pedijatrija kojoj smo uručili laptop, istakao je član Privremenog organa opštine Prijepolje Drago Popadić.

-Imali smo cilj da projekat bude održiv. U planu nam je da implementiramo ono što smo predvideli projektom u sledeći budžet kako bi u narednoj godini imali obučene predavače, zdravstvene i socijalne radnike kojima će na raspolaganju biti adekvatna oprema kako bi pomogli svoj deci. Ovo je godina sa najvećim ulaganjima u decu, predškolske ustanove i vrtiće, Centar za socijalni rad i Dom zdravlja- kaže  Popadić.

Foto: A.Rovčanin

Ova oprema je od izuzetnog značaja za vrtić, kaže Milica Banduka, pedagog u PU “Miša Cvijović.”

–  Mi smo u godinama uzleta i predavačI svaku temu i projekat predaju u štampanom obliku. Do sada nismo mogli svima omogućiti opremu, zato će naš trud biti vidljiv u svim sferama.Obzirom da imamo decu sa posebnim potrebama i smetnjama u razvoju, takođe nismo bili u mogućnosti za svih pet ustanova obezbediti didaktički materijal, tako da smo ovom donacijom stavili jednu veliku tačku. Svima će biti obezbeđeni i svoj deci ćemo moći da priuštimo ovu opremu- navela je Banduka.

Vrednost donirane opreme je 302.000.00 dinara.

PP Media