Gold gondola puštena u probni rad

Zlatibor/Čajetina – Gold gondola, turistički projekat decenije na Zlatiboru, za koji je izdvojeno 13 miliona evra danas je puštena u probnu vožnju, prenosi agencija RINA.

„Pre pet godina postavljen je kamen temeljac i konačno smo završili do sada najveći turistički projekat na Zlatiboru i u Srbiji. Do kraja septembra će se ovom Gold Gondola provozati i prvi posetioci. Ovo će biti prava atrakcija, koja će Zlatibor odvesti korak dalje na evropskoj turističkoj mapi. Cene još uvek nisu definisane, ali ćemo se truditi da one budu dostupne svim posetiocima“, rekla je direktor JP „Gold Gondola“, Bojana Božanić.

Bojana Božanić, direktorka JP „Gold gondola“, foto: Rina

Gold gondola biće duga devet kilometara i povezivaće centar Zlatibora sa vrhom Tornik, a međustanica nalazi se na Ribničkom jezeru.

„Ova investicija od velikog je značaja za ceo ovaj kraj. Tokom realizacije ovog projekta imali smo brojne administrativne probleme, ali uspeli smo da se izborimo sa svim tim. Sada imamo projekat izgrađen iz sredstava koje je izdvojila lokalna samouprava i ponosni smo na to“, izjavio je predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović.

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, foto: Rina

Titulu najduže panoramske gondole na svetu nosi zlatiborska Gold gondola, dužine skoro 9000 metara, na 36 konzolnih nosača pružiće se 55 kabina, kapaciteta 10 putnika po kabini.

Ukupan kapacitet gondole, za sada, je 600 putnika po satu. Vožnja gondolom pružiće impresivnih 25 minuta sa neverovatnim pogledom na živopisne pejzaže Zlatibora.

Sa početnom stanicom u centru Zlatibora, preko Ribničkog jezera, do vrha Tornik, zlatiborska gondola će ponuditi skijašima, izletnicima, avanturistima i svim zainteresovanim nezaboravan pogled na Zlatibor.

Rina i PP Media