Gori nesanitarna deponija Stanjevine (video)

Prijepolje – Nesanitarna deponija smeća Stanjevine koja je smeštena na samom ulasku u Prijeoplje gori od noćas, snažan dim i neprijatan miris prekrio je deo naselja Zalug, a smrad se oseća gotovo i u centru grada.

Gori deponija Stanjevine, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Prema rečima direktora Javnog komunalnog preduzeća “Lim” Enisa Memišahovića uzrok požara se još uvek ne zna, vatrogasci se bore da ga lokalizuju.

– Požar je buknuo sinoć oko 23 časa, da li je došlo do samozapaljenja ili je požar podmetnut još uvek ne znamo. Četiri cisterne celu noć gasile su požar –  kazao je za prijepoljski portal “PP Media” Memišahović.

Komandir Vatrogasno spasilačke jedinice u Prijepolju Vujadin Kovačević navodi da vatrogasci celu noć gase požar, pomoć im pružaju i radnici Komunalog preduzeća.

– Vatrogasno spasilačke jedinice preduzimaju sve kako bi sprečile širenje požara. Četiri cistrne, dve vatrogasne i dve komunalne, celu noć natapaju deponiju. Međutim, zbog debljine naslaga koje gore požar je teško ugasiti potrebno je da se deponija prespe tamponom – istakao je Kovačević.

Gust dim prekrio je deo Zaluga, foto: www.ppmedia.rs

Trenutno najjača vatra je na središnjem delu deponije koja je dugačka više više od pola kilometra. Vetar nosi dim celom Limskom dolinom i doseže skoro do Bistrice.

Požar se vidi i iz grada, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Inače nesanitarna deponija Stanjevina je već decenijama ekološki problem grada na Limu, poslednji put gorela je pre dve godine.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *