Gorica ruši predrasude, jedina žena koja vozi gradski autobus u Prijepolju

Prijepolje – Samo u jednom autobusu u Prijepolju putnici ne mogu da viknu ono čuveno „majstore zadnja“ zato što za volanom nije muškarac, već prva i za sada jedina dama koja je vozač gradskog prevoza u ovoj opštini. Gorica Đokić već godinama unazad zaljubljena je u teretna vozila. Upravljajući šleperom krstarila je Srbijom, a sada se odlučila za prevoz putnika.

Gorica jedina žena koja vozi gradski autobus u Prijepolju, ona je od onih koje ruše sve predrasude, foto: Rina

– Pošto u Prijepolju nikada ranije žena nije vozila autobus, na početku je bilo malo iznenađenih pogleda. Ali, putnici su me vrlo brzo i odlično prihvatili, tako da imam samo pozitivne utiske. Na liniji, na kojoj sada radim dnevno se pređe oko 150 kilometara, uvek sam sa narodom. Malo popričamo, malo se šalimo i prođe radni dan, kaže za RINU Gorica.

Ona dodaje da do sada nije doživela nikakvu neprijatnost i da su putnici jako ljubazni, ali i spremni da joj pomognu ukoliko se za tim ukaže potreba.

Foto: Rina

– Ako dođe do nekog problema na vozilu, putnici odmah izlaze da pomognu ženi vozaču. Jeste teže voziti kad dođe zimska sezona, ali na sve se čovek navikne. Iskustvo je čudo, dodaje ova jedina žena vozač u Prijepolju.

Gorica na najbolji način na svom ličnom primeru pokazuje da je svaka podela na muške i ženske poslove u 21. veku apsolutno prevaziđena i da žene takođe, ukoliko žele – mogu sve.

Imajući u vidu da su pojedina istraživanja pokazala da su žene pažljiviji vozači od muškaraca, nema dileme da se putnici sa Goricom za volanom autobusa osećaju sigurno.

Rina i PP Media