Otvoren likovni konkurs za kalendar EU PRO Plus programa za 2024. godinu „Stvaramo zeleniju budućnost“

Prijepolje/Priboj/Nova Varoš – EU PRO Plus je u utorak otvorio nagradni likovni konkurs za učenike i učenice srednjih škola i gimnazija iz 99 gradova i opština u regionima Šumadije i zapadne i Južne i istočne Srbije na temu „Stvaramo zeleniju budućnost“. Ovim konkursom Delegacija Evropske unije u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije nastavlja više od decenije dugu tradiciju i nagrađuje talentovane đake i podstiče ih da budu aktivni članovi zajednica u kojima žive.

Foto: Promo

Ovogodišnja tema treba da podstakne mlade da svoju kreativnost usmere ka oblikovanju zelenije budućnosti za sve. Kroz likovni izraz oni treba da predstave svoje veštine i buduća zanimanja u oblasti cirkularne ekonomije odnosno da prikažu kojim aktivnostima i inovativnim rešenjima mogu sami da doprinesu održivoj budućnosti i cirkularnosti u svojim zajednicama. Konkursom želimo da podsetimo mlade da su baš oni nosioci pozitivnih promena u budućnosti te da na radovima predstave aktivnosti koje će doprineti smanjenju otpada, reciklaži, ponovnoj upotrebi starih stvari ali i menjaju društvenih navika u cilju zaštite životne sredine i održivosti.

Đaci će kao i šira javnost, za najbolje radove moći da glasaju onlajn, na internet stranici programa EU PRO Plus, i tako odaberu 12 radova iz uže konkurencije od 20 radova, koje prethodno odabere interni žiri. Onlajn glasanje se otvara nakon zatvaranja konkursa i traje pet dana. Glas publike će biti peti član žirija koji će izabrati 12 najboljih radova koji će se potom naći na stranicama kalendara EU PRO Plus programa za 2024. godinu. 

Za autore i autorke 12 pobedničkih radova pripremljene su vredne nagrade, laptop i tablet računari i mobilni telefoni, dok će škola koja bude najbolja u organizaciji internog školskog takmičenja, tokom koga će se izabrati radovi za učešće na konkursu, biti nagrađena laptopom i projektorom.

Konkurs je otvoren do 17. novembra 2023. godine, a sve informacije i propozicije su dostupne na internet stranici programa EU PRO Plus likovni konkurs za kalendar za 2024. 

PP Media