Grad Čačak finansira zamenu individualnih ložišta kotlovima na gas – Petronijević: Raspisan drugi javni poziv

Čačak – Grad Čačak raspisao je drugi javni poziv za sufinansiranje mera projekta za smanjenje zagađenja vazduha u Srbiji iz individualnih ložišta.

Marjana Petronijević pomoćnica gradonačelnika Čačka, foto: 4N Studio

Na ovaj način građani mogu mogu konkurisati, ukoliko ispunjavaju sve navedene uslove, i dobiti potpuno besplatno ekološki prihvatljivije i energetski efikasnije kotlove na gas.

„Pozivam sve građane koji žele da doprinesu boljem kvalitetu vazduha u našem gradu da se prijave na ovaj javni poziv i da u svojim domaćinstvima zamene postojeće uređaje za grejanje ekološki prihvatljivijim i energetski efikasnijim kotlovima na gas. Grad Čačak će učestvovati sa maksimalno do 100 odsto ukupne vrednosti sa PDV-om, što će biti ostvareno kroz dodelu gasnog kotla krajnjem korisniku u vlasništvo (15 kondenzacionih kotlova snage 25 kW i 15 kondenzacionih kotlova snage 32 kW). Važno je da se što veći broj građana prijavi za ovakve mere kako bismo zajedničko unapredili životnu sredinu u našem gradu. Grad Čačak kontinuirano sprovodi projekte koji se tiču zamene uređaja za grejanje u domaćinstvima koji koriste nečiste energente u cilju smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih ložišta koja su se pokazala kao jedan od najvećih izvora zagađenja u zimskom periodu. Uskoro će biti raspisan i javni poziv za dodelu šporeta na pelet i drago mi je što postoji veliko interesovanje građana za ove mere”, rekla je Marjana Petronijević, pomoćnica gradonačelnika Čačka.

Detalje o uslovima konkursa, kao i potrebne obrasce možete naći na sajtu Grada Čačka.

GZS i PP Media