Grad Novi Pazar obezbedio opremu za razvoj pčelarstva

Članovima Udruženja pčelara koje je deo Unije poljoprivrednih udruženja, dodeljene su mašine, 31 tangenciona centrifuga, 25 električnih topionika i četiri SMS vage. Podeli opreme prisustvovao  je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, ističući da je za realizaciju projekta izdvojeno 2 633 000 dinara.  

Grad obezbedio novu opremu za pčelare

„Pčelari su za nabavku opreme učestvovali sa 30 procenata, a grad čija je politika da pomaže ravoj poljoprivrednih gazdinstava, obezbedio je veći deo, od 70 procenata. Upravo u razvoju poljoprivrede prepoznajemo izuzetnu perspektivu ovog kraja, jer je poljoprivredna proizvodnja fabrika na otvorenom“, kazao je gradonačelnik Biševac, ističući da će budžetska izdvajanja za poljoprivredu u narednom periodu biti još značajnija nego do sada.  

Ove godine, iz gradskog budžeta je za podršku razvoju poljoprivredne delatnosti opredeljeno 15 miliona dinara, a prema rečima gradonačelnika Biševca, saradnja lokalne samouprave sa Unijom poljoprivrednika je izuzetna.  

Poljoprivreni proizvođači ističu da je oprema koju su dobili ne samo neophodna za razvoj pčelarstva, već i izuzetno kvalitetna, što je od presudnog značaja za sam proces i rezultate proizvodnje.

ekst je nastao kao deo projekta “Organska poljoprivreda – put ka proizvodnji zdrave hrane”. Izradu teksta sufinansirao je Grad Novi Pazar iz sredstava za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Grada Novog Pazara u 2021. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

PP Media