Gradi se vodovod za pribojsko naselje Marjanovići

Priboj – Žitelji ulice Bore Penzića iznad Luke prema Crnuzima, odnosno naselja Marjanovića i Sipovića, uskoro bi trebalo da reše višedecenijski problem – vodosnabdevanja iz gradskog vodovoda.

Foto: Opština Priboj

Radovi na izgradnji rezervoara i primarne mreže su u toku, a sredstva od 20 miliona dinara obezbedila je opština Priboj.

U pitanju je oko 80 domaćinstava ulice Bore Penezića iznad Luke od Gerine, preko Marjanovića, Glavice i Sipovića do Кoldžića. Nekada seosko, a sada prigradsko naselje, se industrijalizacijom i željom za boljim životom godinama širilo, kuće se gradile ,a lokalni izvori na ovom području nisu baš bili izdašni da bi podmirili sve njihove potrebe.

Foto: Opština Priboj

Potreba za vodom ih ujedinila i organizovala, da uz pomoć lokalne samouprave ovih dana stignu do konačnog rešenja. Radovi su u toku ,a voda iz gradskog vodovoda uskoro će da poteče i iz slavina u njihovim domovima.

Zbog uspona i konfiguracije terena, voda će se pumpati u rezervoar iznad Кoldžića, odakle će se slobodnim padom vraćati do budućih potrpšača. Rezervoar je od 100 kubika, dve komore sa po 50 kubika, sa mogućnošću dodavanja novih korisnika.

Foto: Opština Priboj

Radovi su u punom jeku i na iskopavanju 620 metara kanala u koji će se položiti polietilenske cevi promera Fi 100, kao primarnog voda. Bez obzira na vremenske prilike, završetak radova se očekuje uskoro.

PP Media