Gradska biblioteka u Priboju nagradila najvernije čitaoce

Priboj – Gradska biblioteka u Priboju organizovala je dodelu simboličnih nagrada čitaocima koji su pročitali najveći broj naslova u protekloj godini. Ove godine, nagrade su dodeljene u tri kategorije – odrasli, omladina i deca.

Ilustracija, foto: PP Media

Gradska biblioteka Priboj neguje tradiciju nagrađivanja najaktivnijih čitalaca u protekloj godini.  Nagrade koje su dodeljene u tri kategorije, danas je u prostorijama Gradske biblioteke uručila direktorka ove ustanove Selma Kuloglija.

–  Svake godine uručujemo simbolične nagrade u vidu dve knjige – delo nekog zavičajnog pisca a drugu knjigu biramo shodno književnim afinitetima naših najaktivnijih čitalaca. Ovu priliku bih iskoristila i da najavim popust na učlanjenje u Gradsku biblioteku povodom 8. marta- 7.,8.,9. marta za naše dame članarina će iznositi 250,oo dinara – kaže Kuloglija.

U kategoriji odrasli, najaktivniji čitalac u prošloj godini bila je Slađana Kuburović, profesor razredne nastave koja ljubav prema knjizi neguje od malih nogu. Osamnaestogodišnja gimnazijalka Elma Tirak i devetogodišnji osnovac Danilo Djenesijević, koji su najaktivniji članovi Gradske biblioteke u kategorijama omladina i deca, iako su veoma mladi shvatili su da je čitanje knjiga dugoročna investicija od koje će imati višestruke koristi.

Pored zabave, knjige im bude radoznalost i navode na razmišljanje i to su samo neki od razloga zašto vole da čitaju.

PP Media