Gradsko groblje Ravni “bez domaćina”, ko je kriv za to?

Prijepolje – Prijepoljski većnici danas su razmatrali pritužbe građana na upravitelje gradskim grobljem Ravni. Kako ističu nezadovoljni građani, iako je ugovor sa firmom kojoj je povereno upravljanje ovim grobljem istekao pre 6 godina, Opštinska uprava je sve vreme ćutala, a firma kojoj  je bio poveren posao nastavila sa gazdovanjem prodajući grobna mesta po cenama znatno višim nego što su bile ranije definisane ugovorom.

Prijepoljski većnici raspravljali o problemu sa upravljanjem gradskim grobljem na Ravnama, foto: PP Media

Nakon uvođenja reda u službe opštinske uprave i borbe sa divljom gradnjom, preostalo je da se uhvatimo u koštac i sa rešavanjem pitanja gradskog groblja Ravni, ističe predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić.

– Ugovor sa firmom koja je upravljala gradskim gorbljem istekao je još 2016. godine i od tada niko se nije bavio ozbiljno tom tematikom. Znamo šta nam je činiti i šta moramo da uradimo. Poslovi održavanja gradskim grobljem biće povereni Komunalnom preduzeću, koje će preuzeti gazdovanjem, nakon šro pronađemo najbolji model za to – istkao je Babić.

Opštinsko veće naložilo je menadžementu Osnovne škole Vladimir Perić Valter, da razmotri mogućnosti izdavanja fiskulturne sale na korišćenje sportskim klubovima, kao što to čine i druge škole u Prijepolju, koje raspolažu sa fiskulturnom salom.

Foto: A.Rovčanin

– Pored sale u Brodarevu, koja nije u funkciji, jedino sala u školi “Valter” je zatvorena za sportiste i građane. Zašto je to tako, moraće da odgovori menadžment  škole. Nama ne trebaju izgovori, zašto nešto ne može, ne trebaju nam saradnici koji nisu spremni da rešavaju probleme. Nadamo se da će direktor škole i školski odbor imati razumevanja za ovaj problem i da će on biti pozitivno rešen – naglašava Babić.  

On je poručio, da je Opština uspela da otkoči postupke za asfaltiranje putnih pravaca u brodarevskom kraju i na gradskom području i ugovoreni poslovi vrednosti od 85 miliona u narednih 15 dana će biti realizovani.

PP Media