Greška u radu prouzrokovala prekid Skupštinskog zasedanja

Održavanje sednice Skupštine opštine Prijepolje zakazane po hitnom postupku blokirali su odbornici Dveri, jer je došlo do preklapanja mandata. Naime, ostavka koju je na prošloj sednici podnela odbornica Danka Cvijović smatra se ne validna, jer se o njoj nije izjasnila većina, dok je naredni odbornik sa te liste Miroljub Bjelić došao na sednicu po pozivu sekretara i kasnije nije hteo da napusti istu. Odbornici liste Dveri ističu da se radi o kupovini mandata od strane vladajuće većine.
Predsednica SO Prijepolje Stana Marković kaže da je na prošloj sednici došlo do greške prilikom konstatovanja ostavke odbornice Danka Cvijović, te da njena ostavka nije u skladu sa zakonom i da ne može stupiti na snagu iz razloga što se po tom pitanju nije ni glasalo.
„Priznajem da sam pogrešila kada sam na kraju prošle sednice konstatovala ostavku odbornice Cvijović. Njena ostavka nije po zakonu, jer se o njoj nisu izjasnili odbornici. Jutoros sam pozvala odbornika Bjelića da mu objasnim citavu proceduru, ali on nije hteo da odustane od dolaska na sednicu i zbog njegovog prisustva nismo u situaciji da održimo sednicu, kazala je Marković.
Šef odborničke grupe Srpski pokret Dveri Borko Puškić kaže da je njegova odbornica uslovljena od strane vladajuće većine i da se radi o kupovini mandata, kao i da je to razlog što se ona pojavila na sednici iako je podnela ostavku na mesto odbornice.
„Naša bivša odbornica je danas došla zbog prisile. Na nju je izvršen pritisak od strane odbornika SNS, jer su i ona i njen suprug nezaposleni. Potpuno je jasno da je u Skupštini prisutno bezvlašće, jer je pokušaj SNS-a krađa, odnosno otimanje mandata“, istakao je Pušić i dodao da mu je Danka Cvijović to i potvrdila.
Održavanje sednice na kojoj je između ostalog trebalo da bude razmatran izveštaj o budžetu sprečeno je jer novi odbornik liste Dveri Miroljub Bjelić nije hteo da napusti odborničku klupu.
„Neću napustiti sednicu jer sam sinoć u 19h pozvan od strane predsednice Marković da dođem na sednicu i da će mi biti uručeno rešenje o početku odborničkog mandata, međutim, jutoros mi je rekla da od rešenja nema ništa jer je ostavka moje koleginice Danke Cvijović opozvana“, kaže Bjelić.
Bio je to neslavan početak druge sednice lokalnog parlamenta u Prijepolju, u kome većinu čini koalicija SNS, SPS, NS, BDZS, DPS i SDA Sandžaka, koji je nažalost obeležen intervencijom skupštinskog obezbeđenja.
PP Media